Ελλάδα | 29.05.2012

Η «Δημιουργία, ξανά!» καταγγέλλει "τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης"

Σε μια πράξη ισχυρού συμβολισμού και με το μήνυμα ότι οι Ελληνες πολίτες έχουν δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να διεκδικήσουν την ποινική δίωξη των πολιτικών, που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα, ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία ξανά!», Θάνος Τζήμερος, κατέθεσε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η «Δημιουργία, ξανά!», με την πρωτοβουλία αυτή, καταγγέλλει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας από πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες της μεταπολίτευσης» και ζητά την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εντατικοποίηση των ενεργειών της Δικαιοσύνης για την πλήρη αποκάλυψη των σκανδάλων.

Στο ίδιο πνεύμα, υποστηρίζει την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο εμποδίζει στην πράξη όχι μόνον την απόδοση ευθυνών, αλλά ακόμη και τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, με την πεποίθηση ότι «ένας υπουργός θα πρέπει να είναι εφ' όρου ζωής υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Η «Δημιουργία, ξανά!» υπενθυμίζει ότι «έχει δεσμευτεί να αναλάβει συστηματική και επίμονη δράση προς την κατεύθυνση της πλήρους κάθαρσης των πολιτικών και των οικονομικών σκανδάλων των τελευταίων δεκαετιών».

Στη δήλωση, που κατέθεσε χθες ως πολιτικός ενάγων ο κ. Τζήμερος και με την ιδιότητά του «ως Έλληνα πολίτη και ως Έλληνα φορολογούμενου» επικαλείται την ηθική βλάβη που υπέστη από τις πράξεις διαχείρισης, κατά τη διάρκεια που υπήρξε υπουργός ο κατηγορούμενος, οι οποίες προκάλεσαν τον διεθνή διασυρμό της χώρας και σημαντικότατη οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, ζημία η οποία «συνέβαλε στη σοβαρή επιβάρυνση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και οδήγησε στη μεγάλη υποβάθμιση του οικονομικού επιπέδου διαβίωσης όλων των Ελλήνων, με τη θέσπιση δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα