Κρήτη | 31.01.2012

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη

Σε δήλωση του ο Ηρακλειώτης βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει:

«Λήγει σήμερα η διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την απαγόρευση της εκτός σχεδίου πόλης δόμησης και, παρά τις δριμύτατες αντιδράσεις, δεν φαίνεται να αποσύρεται το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, που υποβαθμίζει τα περιουσιακά στοιχεία χιλιάδων πολιτών.

Σε μία εποχή που η οικοδομική δραστηριότητα έχει πληγεί σημαντικά και το βασικό εισόδημα των πολιτών βάλλεται ανεπανόρθωτα, ο σχεδιασμός αυτός θα αναγκάζει ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου να εκποιήσουν τις περιουσίες τους με χαμηλό αντίτιμο, αφού οι τιμές οικοπέδων θα μειωθούν δραματικά. Επιπλέον, η ελάχιστη περιουσία που πίστευαν πως διέθεταν, υποτιμάται..

Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ δεν λαμβάνει υπόψη το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με τις τράπεζες που προσημειώνοντας τα τότε οικόπεδα, χορηγήθηκαν δάνεια σε πολλούς συμπολίτες μας,  και σήμερα – αν ισχύσει το μέτρο – τα οικόπεδα αυτά θα κοστολογούνται ως «χωραφάκια».

Επιπρόσθετα, οι φορολογούμενοι έρχονται αντιμέτωποι και με «επίσημες διαρροές» του Υπουργείου Οικονομικών, ακόμα και για φορολόγηση οικοπέδων και αγροτεμαχίων, ανεξάρτητα από την απόδοσή τους και την αξία τους.»

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα