Ελλάδα | 31.10.2012

Σφοδρή επίθεση στο δημοσιογράφο

Πυρά κατά του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφέροντας ότι ''όλα όσα ειπώθηκαν στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ για τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια ήταν ανακρίβειες''.

''Διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά'', είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Πρόσθεσε επίσης ότι ''ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί, εκτός αν είναι στρατευμένος'', συμπληρώνοντας ότι ''στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι''.

Αναφορικά με το σχόλιο των δημοσιογράφων της ΝΕΤ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επισήμανε ότι ''θεωρώ στρατευμένο το επεισόδιο, γιατί ζήτησαν αστοιχείωτα με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα την παραίτηση του κ. Δένδια, χωρίς να τον έχουν ρωτήσει ή ακούσει. Η απόλυση είναι θέμα εκτίμησης της διοίκησης. Κι εγώ θα προτιμούσα να τον έχει επιπλήξει, για να μη τον κάνουμε και ήρωα''.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε και προσωπικά στον δημοσιογράφο, Κώστα Αρβανίτη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ''δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας. Δεν έχω πατήσει στην εκπομπή του στην ΕΡΤ. Διότι κάθε φορά που πήγα, αντιμετώπισα έναν φανατικό και στρατευμένο άνθρωπο. Δεν έχω τη διάθεση να κάνω συνομιλίες με τέτοιου είδους δημοσιογράφους. Δεν θα ήθελα τέτοιες συνομιλίες ούτε καν σε ένα ιδιωτικό μέσο. Θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει μια διακριτικότητα. Ειδικά όταν είναι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή όταν είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει αυξημένο καθήκον διακριτικότητας και αντικειμενικότητας''.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο «βαρύτατο παράπτωμα», όταν το κάνει στέλεχος γνωστού κόμματος. ''Γιατί δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ήθελε να πει κάτι εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης-είναι πολύ νευραλγικό Υπουργείο. Όφειλε ο Υπουργός ή κάποιος από την Αστυνομία να έχει και αυτός το λόγο στην εκπομπή'', υπογράμμισε.

''Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, να μη μιλήσει. Να το βουλώσει! Αλλά δεν το βούλωσε. Έκανε το κομματικό του καθήκον, συκοφάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, συκοφάντησε την Αστυνομία και εξύμνησε τους διαδηλωτές, γιατί όλοι οι διαδηλωτές έχουν πάντα δίκιο. Κακώς είναι στην τηλεόραση κατ' αρχήν. Είναι ένας δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο, η εκπομπή του δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Ποια ήταν η θεαματικότητα αυτής της εκπομπής; 1,7 %;'', κατέληξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα