Κρήτη | 29.08.2012

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση

Την συμμετοχή της στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, ανακοίνωσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα ασφυκτικά-εξοντωτικά δεσμά των Μνημονίων όπως η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΛΙΤΟΤΗΤΑ, η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ, η κατάργηση των ΣΣΕ και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων είναι υπαρξιακά και σοβαρότατα προβλήματα των εργαζομένων, που για την ακύρωση τους ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και η ΣΥΝΕΝΩΣΗ όλων των δυνάμεων της εργασίας. Ο Αγώνας αυτός είναι σκληρός και δύσκολος γιατί Κυβέρνηση, Τρόικα και εργοδότες στην Ελλάδα και στη Ευρώπη έχουν  ένα σκληρό, αντεργατικό και αντικοινωνικό μέτωπο κατεδάφισης   και ακύρωσης   των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτών  των πολιτικών επιβάλλεται η από ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ΑΓΩΝΑΣ όλων των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι και κοινωνία βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων  συνταγών της Τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων, των περικοπών και των φοροεπιδρομών. Η παταγώδης αποτυχία του  προγράμματος στήριξης, παρά τις δραματικές επιπτώσεις στους εργαζομένους και την κοινωνία, είναι σήμερα πλέον ορατή και ξεκάθαρη, γιατί αποδεδειγμένα επέφερε την παραγωγική και οικονομική καθίζηση της χώρας, χωρίς βέβαια να λύσει τα προβλήματα του χρέους και των ελλειμμάτων.

Σήμερα και πριν είναι πολύ αργά απαιτούμε και διεκδικούμε ( για μια ακόμη φορά) να τεθεί ΤΕΛΟΣ  και να μπει ΦΡΑΓΜΟΣ σε αυτή τη συνταγή  και πολιτική που οδηγεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην πραγματική χρεοκοπία και την καταστροφή.

Όλοι, μα όλοι οι δείκτες και τα αποτελέσματα των  Μνημονιακών εντολών και πολιτικών ( όπως έγκαιρα είχαμε επισημάνει και καταγγέλλει),είναι τραγικά δραματικοί για την κοινωνία και την οικονομία, όπως τραγικά δραματικοί με αντίστροφη αυξητική πορεία είναι δείκτες της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Η ανεργία καλπάζει ( ειδικότερα στους νέους και στις γυναίκες κατακτήθηκε το αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ), οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά, η ακρίβεια είναι ανεξέλεγκτη, η φοροεπιδρομή ξεζουμίζει κυριολεκτικά την κοινωνία, ενώ η ΥΦΕΣΗ για Πέμπτη συνεχή χρονιά αυξάνεται επικίνδυνα και καταστροφικά με χιλιάδες λουκέτα και απολυμένους εργαζόμενους.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα  και σε αυτές τις εξελίξεις, μια και μόνο μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων: ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑΣ  σε ΕΘΝΙΚΟ  και πανευρωπαϊκό  επίπεδο, γιατί είναι « κοινός ο ένοχος και είναι γνωστή η αιτία » κι αυτός είναι ο ηγετικός σκληρός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο νεοφιλελευθερισμός.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των λεγόμενων «αγορών», των αεριτζήδων επενδυτών, όλων αυτών των εμπόρων του χρήματος που στο βωμό του κέρδους και τα οράματα της Ενωμένης Ευρώπης των Λαών.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  1. Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα ενίσχυση την απασχόληση, την αναδιανομή  του εισοδήματος  και την αναγκαία συνοχή.
  2. Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας - ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Σύμβασης .
  3. Κατάργηση της 6ης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.
  4. Πάταξη ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ . Πάγωμα  των τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
  5. Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας , των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της « εφεδρείας» εργαζομένων.
  6. Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων των δομημένων ομολόγων και  του ελληνικού δημοσίου που «κουρεύτηκαν».
  7. Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας – Υγείας - Πρόνοιας.
  8. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
  9. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωση.

Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν  κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και  μείωσης της ανεργίας"

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα