Υγεία | 28.01.2012

Ευθύνονται η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης

Τέσσερα στα δέκα παιδιά στα Χανιά είναι παχύσαρκα, αποτέλεσμα, κυρίως, της κακής διατροφής και της έλλειψης άσκησης.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή από παιδιάτρους κρούουν, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, το καμπανάκι του κινδύνου για πάρα πολλές οικογένειες, οι οποίες καλούνται να αλλάξουν διατροφική συμπεριφορά προκειμένου τα παιδιά τους να καταφέρουν  να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα βάρους.

Η  διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, Εύα Μπαλωμενάκη και η υπεύθυνη του ιατρείου για την παιδική παχυσαρκία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, Αρτεμις Βασιλειάδη, τόνισαν την ανάγκη αλλαγής των διατροφικών συνηθειών και όχι μόνο, υπογραμμίζοντας ότι τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά της παχυσαρκίας στα Χανιά είναι λίαν ανησυχητικά.

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία - κανόνες σωστής διατροφής παιδιών και εφήβων», που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών «Πρόληψη: πρόταση ζωής», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Χανίων.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Γιώργος Αρχοντάκης.

 

Χανιώτικα Νέα

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα