Ελλάδα | 21.10.2012

Προ των πυλών η ανασύσταση μιας μεγάλης ευρωπαικής παράταξης - ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Α. Σαμαρά

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να συγκροτήσει έναν μεγάλο πόλο στον χώρο της Κεντροδεξιάς στον οποίο θα απορροφήσει και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα βρίσκονται σε ρήξη με την Ιπποκράτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του νέου κόμματος είναι Εθνικό Πατριωτικό Μέτωπο και υπάρχει η δεύτερη πρόταση να ονομαστεί Κεντροδεξιός Πατριωτικός Συναγερμός. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews το ενδεχόμενο ανασύστασης μιας μεγάλης ευρωπαικής παράταξης-ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα έχει κορμό τη ΝΔ, σκέπτεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Αντώνης Σαμαράς στο ταξίδι του στο Βουκουρέστι προ ημερών έκανε λόγο για «αποτυχημένο πολιτικό σύστημα» μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες. Οραματίζεται μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία θα υπάρξει χώρος και για κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος , η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Μάλιστα στις συζητήσεις έπεσαν και τα ονόματα του Γιώργου Φλωρίδη και του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού έχει ρίξει γέφυρες και με μεμονωμένους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό κεντροδεξιό κόμμα.

Τα σενάρια αυτά, τα οποία φαίνονται στην παρούσα συγκυρία λίγο φιλόδοξα ήρθε σήμερα να επικυρώσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή αναφωνεί με ενθουσιασμό :

«Ολοι μαζί με τον Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος»!

Ο πρώην υπουργός στο ερώτημα πώς κρίνει την πορεία του Πρωθυπουργού απαντά :

«Για μένα είναι έκπληξη. Διότι και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί πίστευα ότι θα δυσκολευτεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλ΄΄ίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα «όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα