Κόσμος | 26.06.2012

Έπειτα από διοικητική έρευνα, ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την αβλεψία τούτη, εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση

Οι προσωπικοί σωματοφύλακες που εκλήθησαν να προστατεύσουν τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη σύνοδο του Ρίο ντε Ζανέιρο λησμόνησαν τα όπλα τους στο Παρίσι και δεν είχαν άλλο μέσο εκτός από τα ίδια τους τα χέρια για να αμυνθούν σε περίπτωση που ο προϊστάμενός τους θα δεχόταν επίθεση, αποκαλύφθηκε σήμερα από καλά πληροφορημένη πηγή.

Τα μέλη της GSPR, της επίλεκτης ομάδας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του αρχηγού του Γαλλικού κράτους, μεταφέρουν συνήθως μία ασφαλισμένη χειραποσκευή, η οποία περιέχει όπλα μικρού βεληνεκούς.

Κατά την άφιξή τους στο Ρίο, στις 19 Ιουνίου, οι σωματοφύλακες αντιλήφθηκαν πως η αποσκευή αυτή παρέμεινε στο Μέγαρο την Ηλυσίων.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό «Λε Κανάρ Ανσενέ», η προστασία του Ολάντ «εξασφαλίστηκε δια γυμνών χειρών».

Έπειτα από διοικητική έρευνα, ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την αβλεψία τούτη, εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από την GSPR, γιατί όπως αποκαλύφθηκε όχι εξαιτίας του δυνητικά ολέθριου λάθους του, αλλά διότι προσπάθησε να φορτώσει το φταίξιμο σε κάποιο άλλο μέλος της ίδιας ομάδας.

ΑΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα