Κόσμος | 29.09.2012

Στη χθεσινή πανιταλική απεργιακή κινητοποίηση

Πανιταλική απεργία εναντίον των περικοπών στον δημόσιο τομέα διοργανώθηκε χθες από τα συνδικάτα Cgil και Uil, την ώρα που οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας συγκλονίζουν τον ευρωπαϊκό Νότο

Πανιταλική απεργία εναντίον των περικοπών στον δημόσιο τομέα διοργανώθηκε χθες από τα συνδικάτα Cgil και Uil, την ώρα που οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας συγκλονίζουν τον ευρωπαϊκό Νότο.

Τουλάχιστον 30.000 άτομα συμμετείχαν στην κεντρική διαδήλωση στη Ρώμη για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι. υπεράριθμοι Μέχρι στιγμής 24.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κριθεί υπεράριθμοι και παρότι σε ένα πρώτο στάδιο θα εφαρμοστεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, στη συνέχεια είναι πιθανή η άρση της μονιμότητας.

Στον τομέα της Υγείας σχεδιάζονται περικοπές 22 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2012- 2014. 

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση RAI, 100.000 συμβασιούχοι του ιταλικού Δημοσίου κινδυνεύουν να απολυθούν με τις περικοπές των δαπανών που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση. 

Εν τω μεταξύ, στην Πορτογαλία οι πολίτες αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται.

ethnos.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα