Αθλητισμός | 30.07.2012

Διαδέχεται τον παραιτηθέντα Κώστα Κλάδο, στην προεδρία της ομάδας. Επέμειναν στο "όχι" Μαχλάς και Τουγλής και το Δ.Σ. έλαβε ομόφωνη απόφαση...ελλέιψει άλλης επιλογής.

 Ο Μάνθος Πουλινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, μετά την παραίτηση του Κώστα Κλάδου. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ, χωρίς καν να γίνει ψηφοφορία, καθώς δεν υπήρξε άλλο πρόσωπο που να εκφράσει ενδιαφέρον.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα απο τα μέλη του Δ.Σ. Την Τρίτη το απόγευμα θα γίνει η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ  σε σώμα και η ανάθεση αρμοδιοτήτων.

Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ, που έγινε την Δευτέρα το απόγευμα  ήταν παρόντα και τα 9 μέλη του συμβουλίου, τα οποία έκαναν δεκτή την πρόταση που έκανε ο Μ. Πουλινάκης για την αναληψη της προεδρίας της ομάδας. Ο κ. Πουλινάκης είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ και πρίν αναλάβει τα ηνία της ομάδας ο Κώστας Κλάδος.

Μάλιστα-τότε- ήταν και πρόταση του Νίκου Μαχλά. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο κ. Πουλινάκης επανέλλαβε την επιθυμία του να αναλάβει την θέση του προέδρου. Και η πρόταση του έγινε δεκτή.

Στο Δ.Σ. της Τρίτης ο Μαχλάς επανέλαβε την θέση του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει την προεδρία, αλλά θέλει να παραμείνει υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ενώ ο Κ. Τουγλής το όνομα του οποίου είχε επίσης ακουστεί και είχε δεχθεί πιέσεις για να αναλάβει, δεν αποδέχθηκε, επαναλλαμβάνοντας την θέση του να μείνει στο πόστο που είχε μέχρι σήμερα στα οικονομικά.

Απο τις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου του ΟΦΗ θα πρέπει να είναι η "γεφύρωση" των σχέσεων του με τους οργανωμένους οπαδούς, καθώς ένα μέρος απο αυτούς έχουν εκφράσει αντιρρήσεις προς το πρόσωπο του.

Για την ώρα παραμένει ερωτηματικό το ποιά θα είναι η στάση τους στην εξέλιξη αυτή.

Οι ενστάσεις για τη στάση των οργανωμένων οπαδών στην ανάληψη της προεδρίας απο τον Μ. Πουλινάκη, διατυπώθηκαν στο Δ.Σ. απο κάποια μέλη.

Ωστόσο ελλείψει άλλης...επιλογής και επειδή ο χρόνος ήδη "τρέχει" για την ομάδα, η οποία πρέπει να προχωρήσει σημαντικά οικονομικά ζητήματα και θέματα μεταγραφών, αποφασίστηκε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην συγκρότηση διοίκησης.

Η εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας και η κάλυψη των προσφυγών είναι -όπως αναφέρθηκε στο Δ.Σ.- το πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης, όπως θα συνέβαινε ανεξαρτήτως προσώπου, αναλάμβανε σε αυτή τη φάση την προεδρία της ομάδας.

Ο Μάνθος Πουλινάκης είναι 33 ετων,  επιχειρηματίας που ασχολείται με τα ΜΜΕ του Ηρακλείου, ιδιοκτήτης του Atheticradio 104,2 και των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων για γήπεδα 5Χ5 με πλαστικό τάπητα Calcetto,στην περιοχή της Αμμουδάρας.

Στο παρελθόν διοικητικά είχε ασχοληθεί με τον Ηρόδοτο ώς πρόεδρος της ομάδας στην Γ' Εθνική. Υπήρξε στο παρελθόν ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, ενώ ο πατέρας του Γιώργος Πουλινάκης, υπηρέτησε τον Εργοτέλη  απο το πόστο του προέδρου και μάλιστα με πολύ πετυχημένη παρουσία σε δύσκολες εποχές.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της φιλίας του με το Νίκο Μαχλά, ο Μάνθος Πουλινάκης, είναι κοντά στον ΟΦΗ.

Συμμετείχε στην Διοικούσα Επιτροπή  του ΟΦΗ με πρόεδρο τον Σήφη Κορωνάκη, με τον οποίο διαφώνησε ανοιχτά.

Συμπαραστάθηκε οικονομικά στο δύσκολο έργο της Διοικούσας, για την σύσταση της οποίας πρωταγωνίστησε, αλλά τελικά το εγχείρημα αυτό, είχε άδοξο τέλος.

Ενώ ήταν απο τους εμπνευστές της δημιουργίας ενός Φορέα με μέλη (ΟΦΗ 2012), η εμφάνιση του οποίου στην δημοσιότητα κράτησε λίγο, και κανείς δεν γνωρίζει αν θα ενεργοποιηθεί.

Τώρα, ο νέος πρόεδρος του ΟΦΗ  αναλαμβάνει ένα πολυ  δύσκολο έργο, σε μια εποχή, που ο ΟΦΗ χρειάζεται σοβαρές οικονομικές λύσεις για να μπορέσει να αποφύγει τα πολλά εμπόδια που τον περιμένουν.

Θα χρειαστεί στηρίγματα, ενότητα και αποδοχή. Αλλά και ένα καλό σχέδιο για να προχωρήσει, ώστε να μην αποτελέσει και αυτός ένα ακόμη πρόεδρο του ΟΦΗ, που απλά κάθισε στην καρέκλα της ομάδας, η οποία τελευταία δείχνει να αλλάζει προέδρους σαν τα πουκάμισα...

 


Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα