Κρήτη | 29.04.2012

Ο σκυλάκος, που είναι μεγάλης ηλικίας, φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι της Όλγας, που είναι εθελόντρια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων.

Ο σκυλάκος, που βλέπετε, εντοπίστηκε πριν από πέντε μέρες να περιφέρεται στην περιοχή Κουνουπιδιανά Χανίων. Μια κοπελιά κάτοικος της γειτονιάς, που εμφανίστηκε το ζώο, βλέποντας τον άσπρο σκύλο να κινείται σαν τυφλός και σε κακά χάλια ειδοποίησε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Εθελοντής του φιλοζωικού έσπευσε να πιάσει το ζώο, που δεν έβλεπε, και να τον μετέφερε στον κτηνίατρο. Δύο κτηνίατροι είπαν με βεβαιότητα, ότι οι πληγές προήλθαν από καυστικό υγρό, που προφανώς κάποιος έριξε στα μάτια του ζώου.

Μια τρίτη κτηνίατρος, που το είδε και του χορήγησε και τη σχετική θεραπεία, θεώρησε πιθανή αιτία και την ασθένεια λόγω της ομοιομορφίας των πληγών χωρίς όμως να αποκλείει την πιθανότητα κάποιος να έκαψε επίτηδες το ζώο.

Ο σκύλος αρχικά δεν έβλεπε καθόλου. Όμως μετά από πέντε μέρες φροντίδας και εντατικής θεραπείας φαίνεται, ότι η όραση του επιστρέφει και καλυτερεύει και η διάθεση του. Ο σκυλάκος, που είναι μεγάλης ηλικίας, φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι της Όλγας, που είναι εθελόντρια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων.

Όμως μόλις αποθεραπευτεί θα πρέπει να βρεθεί για εκείνον το κατάλληλο σπίτι. Είναι ήρεμος και υπάκουος και δέχεται τη φροντίδα χωρίς να αντιδρά.

 Αν ενδιαφέρεστε γι’ αυτό το ζώο και μπορείτε να βοηθήσετε, καθώς το φορτίο των εθελοντών στα Χανιά είναι και μεγάλο και βαρύ καλέστε στο τηλέφωνο 6976489349. Ο Άρκος - έτσι τον ονομάτισε η Όλγα - θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ!

Πηγή : zoosos.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα