Ελλάδα | 01.09.2012

Η πληροφορία θέλει εκδότη να έχει συμφωνήσει και με μερίδα των συντακτών του παλαιού φύλλου

Προχωρημένες είναι, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι συζητήσεις ανάμεσα στην Μάνια Τεγοπούλου και εκδότη περιοδικού για την πώληση του τίτλου της Ελευθεροτυπίας.

Η πληροφορία μάλιστα θέλει τον εν λόγω εκδότη να έχει συμφωνήσει και με μερίδα των συντακτών του παλαιού φύλλου και συγκεκριμένα με εκείνους που συνεχίζουν να διατηρούν καλές σχέσεις με την ιδιοκτησία για την επανέκδοσή της.

Την ίδια ώρα πάντως οι υπόλοιποι συντάκτες του πολύπαθου πλέον ιστορικού φύλλου, φέρεται να ετοιμάζουν φύλλο με την επωνυμία Εφημερίδα των Συντακτών. Στην ομάδα αυτή λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 90 συντάκτες από την παλιά έκδοση.

Για την έκδοση του φύλλου αυτού έχει συσταθεί και συνεταιρισμός, ο οποίος κατέχει το 100% της νεοσυσταθείσας εταιρείας Ανεξάρτητα ΜΜΕ. Μέτοχοι είναι οι συντάκτες, οι οποίοι εισέφεραν με 1.000 ευρώ στο μ.κ. της εταιρείας, ενώ έχουν δεσμευθεί και για διάστημα άμισθης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας είναι δεσμευμένος από το δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της εκδότριας εταιρείας, η οποία έχει προσδιοριστεί για το Νοέμβριο.

 

πηγή: naftemporiki.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα