Αθλητισμός | 30.03.2012

Πήρε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για την αδειοδότηση.

Με ένα ποσό κοντά στις 150 χιλ. ευρώ (117 χιλ. ευρώ εφορία και 30 χιλ. ευρώ ΙΚΑ), οι άνθρωποι του ΟΦΗ κατάφεραν  να εξασφαλίσουν ρύθμιση από Εφορία και ΙΚΑ και να τακτοποιήσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε παραμονές της αδειοδότησης και έφερε παραιτήσεις και αναδιαρθρώσεις του Διοικητικού συμβουλίου. Ο ΟΦΗ έχει πλέον και με την …βούλα  στα χέρια του ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, γεγονός που του επιτρέπει να ελπίζει ότι εφ’ όσον τακτοποιήσει τις οφειλές από τις προσφυγές και συλλέξει τις υπογραφές από τους παίκτες, θα έχει αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή. Τη  Πέμπτη η διοίκηση του ΟΦΗ ήρθε αντιμέτωπη με ένα "χαράτσι" απο τα παλιά, το οποίο, έβαζε σε κίνδυνο την επιβίωση της ομάδας. Πρόκειται για ένα  μεγάλο ποσό που αφορά περιόδους 2009, 2010, 2011 και δεν είχε τακτοποιηθεί. Πέρσι οι άνθρωποι του ΟΦΗ είχαν καταφέρει να το ρυθμίσουν. Ομως φέτος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Το θέμα αυτό υπολόγιαν ότι θα το τακτοποιήσουν απο χρήματα που είχαν υποσχεθεί...φίλοι της ομάδας και τα οποία μέχρ σήμερα δεν έχουν φτάσει στο ταμείο της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αυτό ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και ένα απο τα βασικά ζητήματα που ώθησαν σε παραίτηση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, πέρα απο τον προσωπικό κίνδυνο και τις  ευθύνες που δημιουργήθηκαν  για τον πρόεδρο της Διοικούσας και τους αντιπροέδρους, οι οποίοι αποχώρησαν απο την θέση τους. Και η κίνηση αυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες "αναγκαία" για την διεκπεραίωση της διαδικασίας με την Εφορία και το ΙΚΑ.

Τι γίνεται με τις 160 χιλ. ευρώ;

Oι άνθρωποι του ΟΦΗ για να πετύχουν τη νέα ρύθμιση διέθεσαν το παραπάνω ποσό των 150 χιλ. ευρώ, απο χρήματα που προοριζόταν να δοθούν σε παίκτες, μέσα απο την δανειακή σύμβαση που έχει υπογραφεί, αλλά και κάποια έσοδα απο τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά που έχεουν έρθει το τελευταίο διάστημα στην ΠΑΕ ΟΦΗ.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει στον ΟΦΗ αν δεν καταβληθούν έγκαιρα οι 160 χιλ. ευρώ, που έχουν υποσχεθεί κάποιοι φίλοι της ομάδας. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τις "δυκολες" υποθέσεις των προσφυγών και τις "προκαταβολές" που πρέπει να πάρουν οι πάικτες για να υπογράψουν. Tα χρήματα αυτά πρέπει να περιέλθουν στο ταμείο της ομάδας, πάση θυσία αυτήν την εβδομάδα, ώστε μέχρι τις 4 Απριλίου ο ΟΦΗ να μπορέσει να βαδίσει με ασφάλεια στο θέμα  της αδειοδότησης.

Μάχη στην Εφορία

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ απο τις 8 το πρωί έδωσαν μεγάλη μάχη στην Εφορία Ηρακλείου για να πετύχουν την ρύθμιση, που επιτρέπει στον ΟΦΗ να μείνει ζωντανός μέσα απο την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, που έχει στα χέρια του. Ο απερχόμενος πρόεδρος Βασ. Ξημέρης, ο νέος πρόεδρος Χρήστος Μιχαλόπουλος και ο Αντ.Κουτάντος έδωσαν μάχη για να μπορέσει ο ΟΦΗ να εξασφαλίσει την ρύθμιση.Οπως και έγινε. Τώρα για τον ΟΦΗ ο δρόμος είναι ανοιχτός, αλλά θα χρειαστεί να βρεί χρήματα για να καλύψει και τις προσφυγές, καθώς πλέον στο ταμείο της ομάδας δεν υπάρχουν άλλα χρήματα! Αν δεν καταβληθούν οι 160 χιλ. ευρώ που έχουν υποσχεθεί κάποιοι φίλοι της ομάδας (γίνεται προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση απο τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη), τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Εκλεισαν Τάντιτς-Μπουλούτ-Σφακιανάκης

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι του ΟΦΗ και μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν κατάφεραν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις των Μπουλούτ,Τάντιτς,Σφακιανάκη και δυο υποθέσεις με μάνατζερ παικτών και να πάρουν τις υπογραφές τους για την αδειοδότηση. Απο σήμερα θα μπεί στην τελική της φάση η συζήτηση με τους παίκτες που δεν έχουν υπογράψει ακόμη απο το ρόστερ της ομάδας. Το απόγευμα ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Χρήστος Μιχαλόπουλος θα μιλήσει στους παίκτες στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, ενώ έχει προγραμματιστεί και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα