Ελλάδα | 31.10.2012

Σε νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα η τελική απόφαση

Σχεδόν επτά ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα κατά τις κρίσιμες επερχόμενες ψηφοφορίες για τις αποκρατικοποιήσεις και το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων.

Στη συνεδρίαση μίλησαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές του Κινήματος και δεν έλειψαν οι διαφωνίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το νέο πακέτο μέτρων. Η τελική απόφαση για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση της ΚΟ, μετά την παρουσίαση του οριστικού πακέτου μέτρων.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για την «ομόφωνη» αποδοχή της εισήγησής του, με μια επιμέρους διαφωνία, αναφορικά με το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων. 

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που διατυπώθηκαν «από λίγους», όπως επεσήμανε, βουλευτές κατά τη συζήτηση επί του πακέτου μέτρων, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις μαζί τους προκειμένου να υπάρχει ενιαία στάση.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι έχει «θεμελιώδη διαφωνία», εκτιμώντας ότι «τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία» και ήταν εξ αυτών που πρότειναν να μην παρθεί σήμερα (Τρίτη) η απόφαση αλλά μόλις ανακοινωθεί η τελική συμφωνία για τα μέτρα.

Ερωτηθείς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ποια στάση θα κρατήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία, ο Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε: «Μίλησα πολιτικά, περιμένω να δω το τελικό πακέτο».

Στην κατεύθυνση της καταψήφισης των μέτρων, φαίνεται να κινείται επίσης ο Μιχάλης Κασσής, ενώ και ο Γιάννης Κουτσούκος σημείωσε ότι οι βουλευτές δεν γνωρίζουν ακόμα τα οριστικά μέτρα και ζήτησε να μην ψηφιστούν, εάν πρόκειται για τα μέτρα που ακούγονται.

Αυτές δεν ήταν οι μόνες φωνές κριτικής. «Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ» υποστήριξε ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ο Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε ότι από τη συνεδρίαση «πρέπει να βγει το μήνυμα ότι δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση μηδενικού έργου» και ο Γιάννης Δριβελέγκας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να δώσει «λευκή επιταγή».

«Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου» τόνισε ο Χρήστος Αηδόνης. 

in.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα