Κρήτη | 26.07.2012

Η νέα διδακτική περίοδος αρχίζει το Σεπτέμβριο.

Με τη χθεσινή τελετή απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης, ολοκληρώθηκε η 1η διδακτική περίοδος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης του Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν 455 σπουδαστές, οι οποίοι παρακολούθησαν δύο κύκλους μαθημάτων 26 τρίωρων διαλέξεων.

Ο πρώτος κύκλος είχε τίτλο «Υγεία & Προληπτική Ιατρική- Ψυχοσωματική», στη διάρκεια του οποίου μέσα από τις εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, δόθηκε έγκυρη επιστημονική ενημέρωση σε θέματα που αφορούσαν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία αλλά και την μεταξύ τους σχέση, καθώς και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση τους.

Ο δεύτερος κύκλος είχε τίτλο «Αναζητώντας τις χαμένες μας Αξίες, Αρχές και Ηθική» στη διάρκεια του οποίου και μέσα από τις εισηγήσεις εκλεχτών προσωπικοτήτων, κατανοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, τα αίτια της κρίσης την οποία βιώνουμε ως άτομα, ως χώρα και ως κόσμος.

Η νέα διδακτική περίοδος αρχίζει τον Σεπτέμβρη.

"Γυναικοκρατούμενο" το ΑΛΠ 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός σπουδαστών είναι 455 άτομα, σε ποσοστό 91% γυναίκες και μόνο 9% άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 49 έτη. Από αυτούς το 33,2% είναι απόφοιτοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΙΕΚ κ.λπ. 26,9%, το 34,2% απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το 3,4% Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το 2,3% άλλο.

Υπερισχύουν οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Τα στατιστικά στοιχεία για την επαγγελματική τους κατάσταση είναι:

Ιδ. υπάλληλος 23,0%
Δημ. υπάλληλος 22,6%
Συνταξιούχος 14,0%
Οικιακά 11,5%
Ελ. επαγγελματίας 10,5%
Εκπαιδευτικός 5,6%
Άλλο 12,8% 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα