Κρήτη | 11.07.2012

Για την εξισωτική του 2011 ενημερώνουν τον Υπουργό οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων νομού Ηρακλείου, κ. Κ. Καράτζης:

"Κύριε Υπουργέ σας συγχαίρουμε κατ’ αρχήν για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο κρίσιμο υπουργείο της Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Ως φορέας εκπροσώπησης των κτηνοτρόφων του νομού μας θα επιθυμούσαμε  πραγματικά η πρώτη μας επικοινωνία να είχε αντικείμενο αναφοράς τη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της ντόπιας κτηνοτροφίας, αλλά τούτο δεν καθίσταται δυνατόν λόγω της κρίσης ρευστότητας και των οικονομικών αδιεξόδων που επικρατούν  και στο δικό μας περιβάλλον.

Σας ενημερώνουμε εντελώς συνοπτικά και περιληπτικά για τις συνθήκες που επικρατούν στην τοπική αγορά:

  • Κάθε εισροή στον κλάδο μας (εφόδια σε ζωοτροφές κ.λ.π) αγοράζεται από τους κτηνοτρόφους απολύτως τοις μετρητοίς όταν όλα σχεδόν  τα κτηνοτροφικά προϊόντα διατίθενται στους μεταποιητές και εμπόρους συνήθως  με επιταγές ενός έτους και αμφίβολης φερεγγυότητας λόγω έλλειψης ανταγωνισμού.
  • Η κακή διατροφή των ζώων λόγω αδυναμίας προμηθειών σε ζωοτροφές έχει συντελέσει τόσο στην αύξηση της θνησιμότητας, όσο και στη μείωση της παραγωγικότητας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η όποια άλλη καθυστέρηση στην πληρωμή της εξισωτικής επιδεινώνει τις συνθήκες αφανισμού της ντόπιας κτηνοτροφίας και οδηγεί σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους μας.

Κύριε Υπουργέ, μεριμνήσετε για την άμεση καταβολή της εξισωτικής για την οποία συν τοις άλλοις ο κ. Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι δεν θα  μειωθεί αξιοποιώντας άλλους πόρους για την κάλυψη του προβλεπόμενου κουρέματος".  

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα