Κρήτη | 04.01.2012

Τι είπε ο καθηγητής Α.Φώσκολος για τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης.

"Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες το 1997. Το είπε και ο υφυπουργός' είπε ο καθηγητής κ.Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη , μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται στο ραδιόφωνο  ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Φώσκολος τόνισε ότι τα κοιτάσματα είναι μεγάλα, 'είμαστε πολύ πλούσια χώρα σε υδρογονάνθρακες' και επεσήμανε ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρελια πετρελαιο, ενώ εκεί που θα γίνει η έρευνα με βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει-στη λεκάνη του Ηροδότου- 14-15 δισ. βαρέλια πετρέλαιο.

Στον Πατραϊκό μιλάνε για...400 εκατ.βαρέλια!

Επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι...μικρό γιατί έχει άλλα...τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει. 'Εμείς στην Κρήτη έχουμε...7 στρώματα για να έχετε μια εικόνα'!

'Η τεχνολογία παλιότερα δεν είχε προχωρήσει σε μεγάλα βάθη. Τώρα μπορούμε μέχρι και 2,5 χιλιόμετρα στη θάλασσα και 7 χιλιόμετρα στο πετρωμα' τόνισε και πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο θα εξάγεται καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια. 'Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα' είπε.

'Το 2016-2017 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της ΄χωρας" κατέληξε ο κ.Φώσκολος.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα