Αθλητισμός | 30.07.2012

Τι έκαναν στις διαδρομές της Δευτέρας.

Ο Γιάννης Μιττάκης κατέλαβε τη 10η θέση στην 3η ιστιοδρομία για σκάφη τύπου FINN, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος βρέθηκε ακόμη και στη 2η θέση, 8'' πίσω από τον πρώτο Νταν Σλάτερ από τη Νέα Ζηλανδία (1:00:17), αλλά στη συνέχεια οπισθοχώρησε για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 1 λεπτό και 37'' δεύτερα μετά τον πρωτοπόρο.

Στην 1η ιστιοδρομία ο Μιττάκης είχε τερματίσει 4ος, αλλά λόγω της 21ης θέσης που κατέλαβε στη 2η κούρσα έχει ποινή 35 βαθμών και βρίσκεται στη 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Δεύτερος στην 3η ιστιοδρομία, 33'' πίσω από τον Νεοζηλανδό τερμάτισε ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν, ενώ τρίτος, 55'' πίσω από τον πρώτο ήταν ο Ολλανδός Πιέτερ-Γιαν Πόστμα. Στη συγκεκριμένη κλάση συμμετέχουν 24 σκάφη.

Παπαθανασίου και Τσότρας στην 11η θέση των Star

Τον 7ο καλύτερο χρόνο έφεραν στην 3η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας και βρίσκονται στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 26 βαθμούς ποινής. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν 57΄΄ μετά τους πρώτους Νεοζηλανδούς Χάμις Πέπερ και Τζιμ Τέρνερ (1:11:19). Δεύτεροι ήταν οι Νορβηγοί Εϊβιντ Μέλεμπι, Πέτερ Μόρλαντ Πέντερσεν(+13΄΄) που είναι 2οι και στην γενική κατάταξη με 14 βαθμούς ποινή. Τρίτοι στην 3η ιστιοδρομία και στη γενικοί κατάταξη οι Βρετανοί Άιεϊν Πέρσι, Άντριου Σίμπσον (+14΄΄) με 16 βαθμούς ποινή. Στη γενική κατάταξη μετά από 3 ιστιοδρομίες προηγούνται οι Βραζιλιάνοι Ρόμπερτ Σαϊντ, Μπρούνο Πράντα με 14 βαθμούς ποινής.

Ο Χειμώνας 16ος στην κατάταξη των Laser

Ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 19η θέση επί συνόλου 49 συμμετεχόντων στην δεύτερη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 2 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε 56:25. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στην δεύτερη κούρσα της συγκεκριμένης κλάσης ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης, που ήταν τέταρτος, με ένα λεπτό διαφορά από τον Σλίνγκσμπι.

Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες δύο ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης είναι τέταρτος με 13 βαθμούς ποινής, ενώ ο Χειμώνας είναι 16ος με 32 βαθμούς ποινής. Στην κορυφή της γενικής βρίσκεται ο Σλίνγκσμπι με 3 βαθμούς ποινής.

Η Αγραφιώτη 29η στη δεύτερη κούρσα και στη γενική κατάταξη

Την 29η θέση κατέλαβε η Άννα Αγραφιώτη στην 2η ιστιοδρομία της κατηγορίας Laser Radial και, σε συνδυασμό με την 28η θέση της στην 1η, βρίσκεται στην 29η θέση της γενικής κατάταξης με 57 βαθμούς ποινής.

Στην δεύτερη ιστιοδρομία, η Αγραφιώτη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της 4 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη Άναλιζ Μέρφι (58:32). Η ιστιοπλόος από την Ιρλανδία είχε τερματίσει πρώτη και στην 1η κούρσα με χρόνο 56:59 και προηγείται στη γενική κατάταξη με 2 βαθμούς ποινής. Στην κατηγορία της Αγραφιώτη συμμετέχουν 41 σκάφη.

Στην 20ή θέση Δήμου και Πατενιώτης

Την 20η και τελευταία θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πατενιώτης στην δεύτερη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου 49er, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα πίσω από τους Αυστραλούς Νέιθαν Άουτεριτζ και Άϊεν Τζένσεν, που έκοψαν πρώτοι το νήμα σε 28:08.

Στο μεταξύ, στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες δύο κούρσες, οι Δήμου/Πατενιώτης βρίσκονται στην 19η θέση με 38 βαθμούς ποινής, την ώρα που προηγούνται οι Δανοί Άλαν Νόρεγκααρντ/Πέτερ Λανγκ με 6 βαθμούς ποινής. Στην 1η ιστιοδρομία οι δύο ιστιοπλόοι είχαν πάρει την 18η θέση.

 

 

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα