Αθλητισμός | 31.05.2012

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ. Eκτός αδειοδότησης ΑΕΚ,ΟΦΗ,Πανιώνιος,Αρης,Γιάννινα. Πήρε μόνο ο Παναθηναικός!

 Και …επισήμως η Επιτροπή Εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ, ανακοίνωσε ότι ο ΟΦΗ είναι μεταξύ των ομάδων που δεν πήραν αδειοδότηση. Το ίδιο συνέβη με ΑΕΚ,Πανιώνιο,Κέρκυρα,Αρη,Γιάννινα. Αδειοδότηση έλαβε ο Παναθηναικός.

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:

«H Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (αρ. απόφασης 1/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. κατά της 3/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ (αρ. απόφασης 2 /30-05-2012
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ κατά της 2/2012 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (αρ. απόφασης 3/31-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και κατά πλειοψηφία, κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 7/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης Ομάδων.
Διατηρεί την υπόθεση και δικάζει επί της αιτήσεως.
Δέχεται κατ’ ουσία κατά πλειοψηφία την αίτηση.
Χορηγεί στην αιτούσα ΠΑΕ την προβλεπόμενη άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εγχώριες διοργανώσεις της περιόδου 2012-2013.
Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. για παράβαση καταληκτικής προθεσμίας χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.
Μειοψήφισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθηνά Φλίνδρη, η οποία έχει τη γνώμη ότι η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και ακολούθως η αίτησή της θα έπρεπε να απορριφθούν κατ’ ουσίαν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.

ΠΑΕ ΑΕΚ (αρ. απόφασης 4/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της εκκαλούμενης 5/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΑΡΗΣ (αρ. απόφασης 5/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κατά της εκκαλούμενης
9/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 31/05/2012.

ΠΑΕ ΟΦΗ (αρ. απόφασης 6/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ, κατά της εκκαλούμενης
13/22-5-2012 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012.

ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (αρ. απόφασης 7/30-05-2012)
Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ, δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση.
Εξαφανίζει την εκκαλούμενη 15/22-5-2012 απόφαση του Πρωτοβαθμίου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Κρίνοντας περαιτέρω επί της αιτήσεως αδειοδότησης της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ απορρίπτει αυτήν.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του ΤΑΠ της ΕΠΟ, στην Αθήνα στις 30/05/2012».

 Η ενιαία στάση των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν

Σαν ένα… σώμα σκέφτονται να παραστούν οι ομάδες που δεν πήραν άδεια από την ΕΠΟ στην αυριανή της Γενική Συνέλευση, με σκοπό να παρουσιάσουν νέα τροπολογία στον νόμο, αναφορικά με τις τιμωρίες τους.

Αφού ΑΕΚ, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ, με αυτή την εξέλιξη, είναι ουσιαστικά καταδικασμένες να κινηθούν σε ρηχά νερά…

Και αυτά που θα διεκδικήσουν οι ομάδες, είναι: Α) Να μπορούν να ανανεώσουν οι ομάδες το υπάρχον υλικό που έχουν ή Β) Να μπορούν να κάνουν τουλάχιστον μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών ή Γ) Να αρθεί εντελώς η περίπτωση να μην μπορούν να γίνουν μεταγραφές.

Η τιμωρία της ΕΠΟ αυτή τη στιγμή είναι η εξής: Δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης συμβολαίου ή μεταγραφών για γηγενείς παίκτες άνω των 22 ετών και δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Επίσης, τα συμβόλαια των ομάδων αυτών με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, μειώνονται αυτομάτως κατά 20%, βάσει όσων προβλέπονταν στη συμφωνία της λίγκας με το συνδρομητικό κανάλι.

Kόντρα ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκ

Το… δράμα με τις αδειοδοτήσεις επανέφερε το σενάριο για τη διάλυση της Σούπερ Λίγκας, μιας και ο συνεταιρισμός δεν φαίνεται να μπορεί να αντεπεξέλθει. Στην ΕΠΟ λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ομάδες με τις αδειοδοτήσεις έχουν ρίξει και πάλι στο τραπέζι το θέμα της διάλυσης της Σούπερ Λίγκας και την υπαγωγή της στους κόλπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως επιτροπή διοργάνωσης πρωταθλήματος. Ο λόγος είναι τα λειτουργικά έξοδα της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, τα οποία είναι πάρα πολύ υψηλά (υπολογίζονται ετησίως σε 11 εκατομμύρια ευρώ) και δίνονται από τις ομάδες. «Κόβονται» δηλαδή από τα έσοδα του τηλεοπτικού συμβολαίου και της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.

ΝΟVA, Σούπερ Λίγκ και σενάρια...

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Σούπερ Λίγκ και της NOVA. Το προίον του πρωταθληματος πλήττεται βάναυσα με την δεδομένη πτώση του επιπέδου, εφ' όσον οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν δεν θα έχουν δικαίωμα μεταγραφών και ανανεώσεων. Η NOVA είναι πολύ πιθανό να ζητήσει επανεξέταση της τηλεοπτικής συμφωνίας, κάτι που θα αποτελέσει σφοδρό οικονομικό χτύπημα για τις ομάδες.

Σενάρια αναφέρουν ότι το θέμα της αδειοδότησης, θα απασχολήσει εκ νέου το διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκ, λόγω της μεγάλης διαφοροποίησης της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος. Κάποιοι θέτουν θέμα αναστολής των αποφάσεων ή διαφοροποίησης τους.Εκεί ίσως κρύβεται και η τελευταία ελπίδα των ομάδων που δεν έλαβαν αδειοδότηση...


Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα