Κόσμος | 30.09.2012

Πιθανό κλείσιμο εργοστασίων της Renault

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσιά της λόγω της κάκιστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ομίλου, Κάρλος Ταβάρες.

«Θα δούμε. Επί του παρόντος συζητάμε με τα συνδικάτα και τους εξηγούμε πόσο μεγάλο είναι το χάσμα στην ανταγωνιστικότητά μας. Έχουμε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στη δυτική Ευρώπη και τη Γαλλία», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Automobilwoche.

Μία εκπρόσωπος της Renault αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ταβάρες. Ωστόσο την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής Κάρλος Γκοσν είχε δηλώσει ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να χαθεί υπό την παρούσα μορφή της αν δεν καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική στην εγχώρια αγορά. Σημείωσε όμως ότι η Renault δεν σχεδιάζει, στην παρούσα φάση, να μειώσει τις θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

Η παρατεταμένη κρίση στην ευρωπαϊκή αγορά αρχίζει να αφήνει σημάδια ακόμη και σε κατασκευάστριες εταιρείες, όπως η Volkswagen που μέχρι τώρα έμοιαζαν ανεπηρέαστες. «Αναμένουμε περισσότερες αρνητικές εκπλήξεις το 2013, ενδεχομένως και το 2014», δήλωσε πρόσφατα στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της VW, Κρίστιαν Κλίνγκλερ.

naftemporiki 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα