Κόσμος | 31.01.2012

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ρόμνεϊ προηγείται με διαφορά 11 ως 15 μονάδων από τον Γκίνγκριτς, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίζουν σήμερα στη Φλόριντα για τον υποψήφιο του κόμματός τους στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και αν δεν υπάρξει μια μεγάλη έκπληξη, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ θα κερδίσει εύκολα τον κυριότερο αντίπαλό του Νιουτ Γκίνγκριτς.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Ρόμνεϊ προηγείται με διαφορά 11 ως 15 μονάδων από τον Γκίνγκριτς, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη Φλόριντα, την τέταρτη πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια Ρεπουμπλικάνοι καλούνται να ψηφίσουν τον υποψήφιο που προτιμούν. Η πολιτεία αυτή που δίνει 50 εκλέκτορες είναι "απαραίτητη" για κάθε υποψήφιο που φιλοδοξεί να φτάσει στο Λευκό Οίκο.

Η μάχη των υποψηφίων είναι δύσκολη στην πολιτεία αυτή, στην οποία οι ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι αποτελούνται από ισπανόφωνους, συνταξιούχους, συντηρητικούς χριστιανούς και μέλη του υπερ-συντηρητικού "tea party".

Ο Γκίνγκριτς είδε το πλεονέκτημα της νίκης του στη Νότια Καρολίνα (21 Ιανουαρίου) να εξανεμίζεται, μετά τις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τον Ρόμνεϊ.

Επίσης το στρατόπεδο Ρόμνεϊ κατέκλυσε τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις με εξαιρετικά αρνητικά σποτ για τον Γκίνγκριτς, ξοδεύοντας περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Ρικ Σαντόρουμ πρώην κυβερνήτης της Πενσιλβάνια και ο Ρον Πολ τεξανός γιατρός και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν διεξήγαγαν προεκλογική εκστρατεία στη Φλόριντα, εξαιτίας του υψηλού κόστους.

Μετά τις σημερινές προκριματικές εκλογές στη Φλόριντα, ακολουθούν αυτές στη Νεβάδα, στις 4 Φεβρουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα