Κόσμος | 29.09.2012

Θα διατηρήσει ηγετικό ρόλο εκτιμά ο Βεστερβέλε

Την πεποίθηση ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την κρίση χρέους και θα διατηρήσει έναν ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η Ευρώπη συσφίγγει τις γραμμές και ενισχύεται» παρά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, σημείωσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας ότι «η κρίση απαιτεί δημοσιονομική πειθαρχία, αλληλεγγύη και ανάπτυξη».

«Η Ευρώπη θα παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη», εκτίμησε απαριθμώντας τις συνεισφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορους τομείς, όπως η ενίσχυση της ανάπτυξης, η περιφερειακή συνεργασία, ο αφοπλισμός, ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής, και η μεταρρύθμιση του ΟΗΕ.

Business | 28.09.2012

Ο Γκίντο Βέστερβέλε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την κρίση χρέους.

Η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την κρίση χρέους και θα διατηρήσει έναν ηγετικό ρόλο στον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο Γκίντο Βέστερβέλε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, απαριθμώντας παράλληλα τις συνεισφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορους τομείς: ενίσχυση της ανάπτυξης, περιφερειακή συνεργασία, αφοπλισμός, αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής, και μεταρρύθμιση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτρρικών, η Ευρώπη θα παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση απαιτεί δημοσιονομική πειθαρχία, αλληλεγγύη και ανάπτυξη.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα