Κρήτη | 08.03.2012

Σειρά κινητοποιήσεων από σήμερα

Στα ... μαγαζιά θα βγει σήμερα το ΠΑΜΕ, ξεκινόντας από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου, καλώντας τις γυναίκες να μην υποταχθούν σε ένα μέλλον όπου θα βασιλεύει η ανεργία και οι μισθοί των 400€. Όπου η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, η ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος θα είναι προνόμια για τους λίγους και για το λαό είδος πολυτελείας και θα κοστίζουν ακριβά. Όπου η μητρότητα θα είναι προνόμιο για λίγες και τα νέα ζευγάρια κάτω από το βάρος της ανασφάλειας για το μέλλον, κάτω από το βάρος της φτώχειας θα αποφασίζουν δύσκολα να κάνουν οικογένεια.

Την Παρασκευή 9 Μάρτη στις 10:00π.μ. στο ΙΚΑ κινητοποίηση για τα ζητήματα υγείας και της ασφάλισης. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με την τρόικα έχουν στόχονα περιορίσουν τις παροχές υγείας –πρόνοιας σε ένα ελάχιστο πακέτο. Να αυξηθούν οι πληρωμές των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κλπ.

Να γίνει δηλαδή φθηνότερος ο εργαζόμενος για την εργοδοσία. Να επιβάλουν την πλήρη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας - πρόνοιας ως επιχειρήσεις, την επέκταση των μονοπωλίων που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας.Να διαλύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτά τα μέτρα.

Να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ καμιά δημόσια μονάδα Υγείας – Πρόνοιας, κανένα νοσοκομειακό κρεβάτι. ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των δημόσιων μονάδων Υγείας – πρόνοιας από τον Κρατικό προϋπολογισμό. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. ΠΛΗΡΗ, ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

Τη Δευτέρα 12 Μάρτη στις 7:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ μαζί με τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΡΙΑΔΝΗΣ και τις ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, και στη συμβολή της γυναίκας στην ταξική πάλη.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα