Ελλάδα | 11.03.2012

Με 195 αστυνομικούς και ειδικους φρουρούς ενισχύονται άμεσα οι ομάδες ΔΙΑΣ στην Αττική οι οποίες επανέρχονται ενισχυμένες από αύριο στους δρόμους της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, από αύριο Δευτέρα, 12 Μαρτίου, οι δυνάμεις θα αποτελούνται από συνολικά 1.533 αστυνομικούς - ειδικούς φρουρούς και σταδιακά θα αυξάνονται έως ότου φθάσουν συνολικά τους 3.000 άνδρες και γυναίκες.

Στόχος είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε περιοχές, όπου το τελευταίο διάστημα διαπιστώνονται αυξημένες ανάγκες, βάσει των στατιστικών στοιχείων, που διατηρούν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Σε πρώτη φάση, η ενίσχυση θα είναι εμφανής στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή επιχειρούσαν 341 ομάδες ΔΙΑΣ σε όλη την Αττική, ενώ τη Δευτέρα θα ανέλθουν στις 373, εκ των οποίων 110 ομάδες θα περιπολούν από τις 7 το πρωί έως τη 1 τα ξημερώματα στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Επίσης τις ίδιες ώρες θα περιπολούν: Ογδόντα έξι ομάδες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, 80 ομάδες σε όλη τη Δυτική Αττική, 47 ομάδες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και 50 ομάδες στην Νοτιοανατολική Αττική.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα