Κρήτη | 29.02.2012

Στα εν λόγω προϊόντα εντοπίστηκε η παρουσία της χημικής ουσίας διχλωροφαινόλης

Συνεχίζεται η διαδικασία προληπτικής ανάκλησης/απόσυρσης ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προϊόντα εντοπίστηκε η παρουσία της χημικής ουσίας διχλωροφαινόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία Coca- Cola Τρία Έψιλον, από τις ανωτέρω παρτίδες έχουν παραχθεί 326.238 τεμάχια αναψυκτικό «Coca- Cola» σε πλαστική συσκευασία των 1,5L, 437.256 τεμάχια «Coca- Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια «Sprite» σε πλαστική συσκευασία των 1,5L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης/απόσυρσης σε ποσοστό περίπου 88%.

Όπως ανακοινώθηκε, από τον εντοπισμό του προβλήματος μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό να βεβαιωθεί η απουσία των εν λόγω προϊόντων από κάθε σημείο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

    Από την πλευρά του, ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προχωρήσει σε επιτόπιους ελέγχους σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, ήτοι στη ΒΙΠΕ. Ηρακλείου, την Αθήνα, το Σχηματάρι, το Ακταίο Πατρών, την ΒΙΠΕ Βόλου και τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα, που στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έλεγχοι, που αφορούν στην εποπτεία της ανάκλησης/απόσυρσης. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα