Κρήτη | 29.02.2012

Διαβεβαιώσεις από τον Περιφερειάρχη για την δρομολόγηση των απαραίτητων έργων για την περιοχή των Τοπολίων

Την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της περιοχής εξέφρασαν πριν από λίγη ώρα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, στο Ηράκλειο εκπρόσωποι του Δήμου Κισσάμου και κάτοικοι των Τοπολίων, με αφορμή και το πρόσφατο ατύχημα με το βράχο που έπεσε σε  σχολικό λεωφορείο , στο οποίο ευτυχώς δεν επέβαιναν εκείνη την ώρα παιδιά (δείτε εδώ). 

Η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι καθυστερούν αδικαιολόγητα τα έργα που είναι αναγκαία για την  δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, υπογραμμίζοντας ότι από εκεί διέρχεται και η βασική οδική αρτηρία για ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, όπως το Ελαφονήσι.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης , Σταύρος Αρναουτάκης αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα στην κριτική που ασκήθηκε και από πλευράς Περιφερειακών Συμβούλων για καθυστερήσεις στο έργο , επισημαίνοντας ότι το θέμα έχει ήδη απασχολήσει το Συμβούλιο πριν συμβεί το ατύχημα.

"Καλό θα ήταν να θυμάστε τι ψηφίζετε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης και υπενθύμισε ότι ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο της στήριξης των πρανών, για το οποίο επικαιροποιείται σχετική μελέτη . Επίσης  ότι έχει αποφασιστεί η εκταμίευση ποσού 4,5 εκατομ ευρώ για απαλλοτριώσεις προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλό έργο της δημιουργίας της Παράκαμψης των Τοπολίων, έργο το οποίο αναμένεται επίσης να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες .

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα