Κρήτη | 30.04.2012

"Σε αυτόν τον πόλεμο που μας κήρυξαν , η εργατική τάξη και ο λαός μας, με τους αγώνες τους μπορούν να είναι νικητές"

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Τρίτης 1ης Μαϊου, έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου απηύθυναν τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΗ με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά. Οπως τόνισαν, είναι μία ευκαιρία για τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο μέσα από τους αγώνες.

Η ανακοίνωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σ.Βαρδάκη.

Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τους διαχρονικούς αγώνες του κόσμου της εργασίας και των Συνδικάτων για αξιοπρεπή δουλειά, μια δίκαιη κοινωνία και ένα καλύτερο αύριο, υπενθυμίζοντας πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

Η 1η Μαΐου 2012 βρίσκει την Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης με την ανεργία να ξεπερνά το 23%, τη φτώχεια να πολιορκεί κάθε εργατικό νοικοκυριό , τους αστέγους και τα συσσίτια να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα διαμορφώνοντας συνθήκες βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπονομεύονται και καταστρατηγούνται στην πράξη . οι εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εξαπλώνονται σαν « επιδημία» σε μια αγορά εργασίας που περισσότεροι από 500 χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 3 μήνες . η αυταρχικού τύπου νομοθετική παρέμβαση για την καθιέρωση βασικού μισθού 480€ βυθίζει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανέχεια, με την άναρχη και καταχρηστική επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας να δημιουργεί την '' γενιά των 245€ ''.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας.

Με Συνδικάτα μαζικά και αποφασισμένα , το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο από το σήμερα. Με πολίτες ενεργούς θα κάνουμε πράξη τα οράματα μας.

Η Πρωτομαγιά 2012 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία , για μια άλλη πορεία στη χώρα, την ενίσχυση των αγώνων και των αντιστάσεων.

Σε αυτόν τον πόλεμο που μας κήρυξαν , η εργατική τάξη και ο λαός μας, με τους αγώνες τους μπορούν να είναι νικητές .

Το οφείλουμε στους αγωνιστές της Πρωτομαγιάς, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα