Αθλητισμός | 31.05.2012

Τους λόγους που είπε το ναί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ανέλυσε ο Γιώργος Δώνης.

Ο Γιώργος Δώνης εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ. "Η απόφασή μου ήταν εύκολη", τόνισε στην παρουσίασή του.

Ανυπόμονος να ξεκινήσει η προετοιμασία δήλωσε ο Γιώργος Δώνης κατά την παρουσίαση του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας προπονητής τόνισε ακόμη πως έχει αρχίσει ο προγραμματισμός και ότι υπέδειξε ήδη τις θέσεις που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.

Αρχικά μίλησε ο Ζήσης Βρύζας: "Ηταν μια στρατηγική επιλογή η αλλαγή προπονητή. Υπήρχαν στοιχεία που έπρεπε να αλλάξουν. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι τεχνικός ο Δώνης. Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην πειθαρχία και την οργάνωση".

Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις ο Γιώργος Δώνης: "Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Εκπροσωπώ ένα μεγάλο σύλλογο και ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία και ο προγραμματισμός. Ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Είναι λογικό να θες να σκεφτείς μια πρόταση. Βασικό στοιχείο είναι πως ο Βρύζας που είπε ένα ξεκάθαρο πλάνο. Επίσης ο ΠΑΟΚ πήρε γρήγορα την αδειοδότηση και αυτό δείχνει πως έχει βάλει μια τάξη. Έτσι η απόφαση ήταν εύκολη. Υπήρχαν μόνο κάποια οικογενειακά θέματα. Θα πρέπει να χωριστούμε σε τρία σπίτια γιατί ο ένας γιος μου πήγε στο εξωτερικό και ο άλλος είναι στον Παναθηναϊκό".

Για το πλάνο: "Θέλω να δω τους παίκτες μου και σημαντικό κομμάτι είναι πως πολλές φορές περιμένουν από τον προπονητή να πει τους στόχους του. Θέλω το πλάνο να είναι ξεκάθαρο και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Ξεκάθαρο πλάνο είναι η εξέλιξη των παικτών. Όχι μόνο των νέων αλλά και σε αυτούς που είναι 35 ετών. Είναι σημαντικό να εξελίσσονται και αυτοί. Να γίνει επίσης η Τούμπα πολύ δυνατή και οι αντίπαλοι να είναι ικανοποιημένοι έστω και αν πάρουν μια ισοπαλία. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι".

 

Για τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι: "Δεν έχω μάθει να αποφεύγω ερωτήσεις, ούτε να μην δίνω απαντήσεις. Δεν θέλω να εκφράζω σχόλια για την ομάδα μου στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα πλάνο τότε τον αντιμετωπίσαμε ως αντίπαλο και δεν θα ήθελα να κάνω καμία αναφορά αν μου άρεσε κάτι ή όχι".

Για την πίεση: "Πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε την πίεση. Οι ξένοι προπονητές έχουν αβαντάζ σε αυτό επειδή δεν καταλαβαίνουν ελληνικά. Σε μία καριέρα 10 ετών πρέπει να υπάρχουν και αρνητικά γιατί αλλιώς χάνεται η ισορροπία. Η διαφορά η σημερινή με τότε που είχα πάει στην ΑΕΚ είναι ότι τότε δεν συγκράτησα τον ενθουσιασμό μου. Τώρα είμαι πιο ώριμος. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να ζητήσω. Από την στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι θέαμα θα υπάρχει κριτική αλλά πλέον είμαι πολύ πιο ώριμος για να το αντέξω".

Για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ: "Οταν μελετάς μία ομάδα βλέπεις βασικά πράγματα όπως η ιστορία. Αυτό είναι διαφορετικό όμως από κάποια άλλα πράγματα. Αυτό που δείχνει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο αντιπροσωπεύει και τον κόσμο. Εμείς θέλουμε αυτό που θα βλέπει ο κόσμος να είναι και αποτελεσματικό και ευχάριστο".

Για τις μεταγραφικές αναζητήσεις: "Μπορώ να σας πω από τις συζητήσεις που κάναμε ότι θέλω η ομάδα μου να είναι ευέλικτη και πάνω σε αυτό υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν. Εχουμε μπει στην τελική ευθεία για τον προγραμματισμό. Εχουν υποδειχθεί παίκτες και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας".

Για τον χρόνο που ζήτησε: "Είχα πει ότι τον χρόνο τον θέλω για καθαρά οικογενειακούς λόγους. Καλό είναι να υπάρχουν προτάσεις. Η πρόταση του εξωτερικού ήταν δέλεαρ καθαρά για τα χρήματα προτίμησα όμως να δοκιμάσω σε ένα μεγάλο σύλλογο στην Ελλάδα".

Για την προετοιμασία: "Μια καλή προετοιμασία είναι καλή αρκεί να γίνει καλή δουλειά μέσα στην χρονιά. Υπάρχουν παίκτες που αυτά που θέλω να περάσω τα παίρνουν γρήγορα. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους παίκτες και θα είναι πιο σύντομος ο χρόνος σε αυτό".

Για τις αδειοδοτήσεις: "Είναι άσχημο για το ποδόσφαιρο και τους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούν να βρουν εύκολα δουλειά. Είναι άσχημο αυτό που συμβαίνει. Ισως 2-3 ομάδες να είναι χειρότερες από πέρυσι".

Για τους συνεργάτες του: "Εκτός από εμένα θα είναι τέσσερις συνεργάτες. Οι Αγγελίνας, Μαλιαρίτσης, Μένταν και Γεωργίτσας".

Για τις ακαδημίες: "Είναι βασικό η εξέλιξη των ακαδημιών. Θα πρέπει να υπάρχει οργανόγραμμα. Αυτό το θέμα στην χώρα μας είναι πίσω. Υπάρχει άφθονο ταλέντο στους Ελληνες παίκτες και πάνω σε αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε"

Για τις φιλοδοξίες του: "Είμαι υπερβολικά φιλόδοξος. Ο ενθουσιασμός μερικές φορές μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Θέλω έναν ΠΑΟΚ που θα δούμε τους στόχους από παιχνίδι σε παιχνίδι. Τους ρόλους σε μια ομάδα είναι εύκολο να τους βάλεις"

Εν συνεχεία μίλησε ο Βρύζας: "Για τον τεχνικό διευθυντή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Ετσι λειτούργησε ο ΠΑΟΚ. Οι αποφάσεις του προπονητή είναι σημαντική".

Ο Γιώργος Δώνης πήρε το λόγο: "Σίγουρα μακάρι την επόμενη χρονιά να μην είμαστε στο σχεδόν"

Από την πλευρά του ο Ζήσης Βρύζας, είπε: "Είναι πιθανό ο νέος τεχνικός διευθυντής να είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης, δεν είναι σίγουρο, θα μιλήσουμε μαζί του και θα δούμε"

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε: "Μιλάω καθαρά για αγωνιστικό πλάνο. Γιατί υπάρχει πάντα κάτι που προπονητικά εγώ θα το ήθελα η ομάδα μου να είναι ευέλικτη και έτσι να υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να μετακινηθούν μέσα στο γήπεδο"

Ο Ζήσης Βρύζας είπε μετά: "Εγώ νομίζω είναι ασόβαρο να αλλάξουν ξανά τα κριτήρια των ομάδων που δεν πήραν άδεια. Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα αλλά σε περιόδους κρίσης πρέπει να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ το βλέπω έτσι"

Για τον Παντελή Κωνσταντινίδη: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Κωνσταντινίδη για όλα όσα έκανε, πλέον πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά"

Για τη λειτουργία της ομάδας: "Εγώ σας είπα είναι πιο σημαντική η λειτουργία της ομάδας και η οργάνωση παρά οι επιλογές προσώπων. Με τον κ. Δώνη θέλω να πιστεύω ότι θα μειώσουμε το ρίσκο προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τους τίτλους δείχνεις πως μεγαλώνεις. Ο τίτλος του Κυπέλλου σίγουρα δεν είναι ισάξιος του πρωταθλήματος. Αυτό που πηγαίνει τις μεγάλες ομάδες μπροστά είναι να μπορούν να διεκδικούν τον μεγάλο τίτλο

Δεν έχει ενδιαφέρον ούτε σε ποιες ομάδες έχω παίξει ούτε ποια ομάδα υποστήριζα. Επιλέχθηκα για προπονητής. Αυτό δεν πρέπει γενικώς να είναι κριτήριο, πρέπει να κριθώ από την δουλειά που θα παρουσιάσω".

Ο Ζήσης Βρύζας αναφέρθηκε στον Λάσλο Μπόλονι: "Τα θέματα επικοινωνίας και πειθαρχίας είναι πολύ σημαντικά. Πλέον έχουμε ανθρώπους που έχουν δουλέψει χρόνια μαζί και νομίζω χωρίς να ξεχνάμε την κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα".

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα