Κρήτη | 30.04.2012

Έκκληση για την επάνδρωση των απομακρυσμένων τομέων στην Κρήτη με πληρώματα ασθενοφόρων- Διασώστες έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή, απευθύνει το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Με αφορμή την δημοσιοποίηση του προβλήματος που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στο Οροπέδιο Λασιθίου, από την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ , λόγω έλλειψης προσωπικού (δείτε εδώ), το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελοντών Αιμοδοτών αναφέρει σε ανακοίνωση του :

"Εμείς ως σωματείο είχαμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επανδρωθούν όλοι οι απομακρυσμένοι τομείς του ΕΚΑΒ σε Παγκρήτιο επίπεδο αλλά και να ενημερωθούν με έγγραφά μας τόσο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ (Αρ. Πρωτ.:294/21.02.2011), ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης (Αρ. Πρωτ.:569/8.3.12), ο Διοικητής της 7ης Δ.Υ.Π.Ε. κ. Καρατσής (Αρ. Πρωτ.:13059/18.10.2012) αλλά και ο Διευθυντής ΕΚΑΒ Ηρακλείου κ. Βουρβαχάκης (Αρ. Πρωτ.:2965/16.08.2012). Είχαμε προχωρήσει και σε έγγραφο προς τον Διευθυντή ΕΚΑΒ Ηρακλείου (Αρ. Πρωτ.:1936/27.05.2011) για να μας κοινοποιήσει την απάντηση που είχε δώσει το ΕΚΑΒ Ηρακλείου προς τον Αντιδήμαρχο Λασιθίου όπου ζητούσε την επάνδρωση του τομέα ΕΚΑΒ. Και φυσικά δεν πήραμε καμία απάντηση από την Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι απάντηση του ΕΚΑΒ Ηρακλείου προς το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Τζερμιάδο για την ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι σχετικά με τα κενά που παρουσιάζονται στις βάρδιες αυτές θα καλύπτονται από τον τομέα του ΒΟΑΚ και από το Κ.Υ. Καστελίου!!!!!( Αναρωτιέστε λοιπόν για το χρονικό διάστημα που απαιτείτε για να μεταβεί το ασθενοφόρο στην απομακρυσμένη περιοχή και ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο!!!!)

Όμως όλες οι εκκλήσεις που κάναμε σε όλους τους προαναφερμένους αρμοδίους, μέχρι την ώρα που μιλάμε, έχουν πέσει στο κενό εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει η Χώρα προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες.

Και ενώ υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που βρίσκονται σε διάφορους τομείς ανά την επικράτεια που έχουν υποβάλλει αρκετές αιτήσεις για μεταθέσεις για τους τομείς της Κρήτης, όπου υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη από προσωπικό, αυτές δεν πραγματοποιούνται!!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά το ΕΚΑΒ Ηρακλείου αποδυναμώθηκε από ενεργά πληρώματα ασθενοφόρων πραγματοποιώντας μετατάξεις 3 συναδέλφων προς άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου και 2 συναδέλφων προς το Διοικητικό προσωπικό του ΕΚΑΒ Ηρακλείου χωρίς να αναπληρωθούν οι θέσεις των ενεργών πληρωμάτων. Επιπλέον γίνανε Ημερήσιες Μετακινήσεις από τα ενεργά πληρώματα προς τις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Εμείς λοιπόν ως σωματείο, για ακόμα μια φορά, κάνουμε έκκληση για την επάνδρωση των απομακρυσμένων τομέων στην Κρήτη με πληρώματα ασθενοφόρων- Διασώστες έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή όταν χρειαστεί να παρέμβουν άμεσα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ"

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα