Πολιτισμός | 30.09.2012

Φορείς και κάτοικοι στο Μαλεβίζι ενημερώνονται για τις εξελίξεις με την εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ

Την κατάσταση στα... χέρια τους παίρνουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς στο Μαλεβίζι και διοργανώνουν εκδήλωση για αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τις βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.).

Το θέμα της εκδήλωσης είναι:

«ΑΠΕ-ραντο εργοστάσιο ενέργειας: Αυτό θέλουμε για τον τόπο μας;»

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της ενορίας  Κρουσώνα, την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 19.00 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει εκτός από τα καθαρά πληροφοριακά θέματα για τις Β.Α.Π.Ε., ενότητες όπως: -«ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και Β.Α.Π.Ε.», -«η σημασία του Ψηλορείτη για τις τοπικές κοινωνίες, ως αναγνωρισμένο γεωπάρκο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ» και –«η σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς: Διαρκές εμπόδιο, ή ευκαιρία ανάπτυξης;»-

Ομιλητές θα είναι οι εξής: Σφακιανάκη Βάνα, αρχιτέκτων, χωροτάκτης, παγκρήτιο δίκτυο αγώνα κατά των Β.Α.Π.Ε., Στεφανάκης Αλέκος, πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Φασουλάς Μπάμπης, πρόεδρος διαχείρισης γεωπάρκου Ψηλορείτη. Συντονίζει ο Φανουράκης Σήφης, προϊστάμενος υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.

Στο τέλος θα εκδοθεί ψήφισμα των πολιτών για τις μορφές και τις προϋποθέσεις των βιομηχανικού τύπου παρεμβάσεων στον τόπο μας και συγκεκριμένα με αυτές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η «Κίνηση Ενεργών ΠολιτώνΜαλεβιζίου» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και χειραφέτηση των κοινωνιών και των μεμονωμένων ατόμων, για δράσεις που θα προέρχονται από τη βάση της κοινωνίας, για την πολύπλευρη ελεύθερη ενημέρωση, συνειδητοποίηση, διαβούλευση και επίλυση τυχόν προβλημάτων ή θεμάτων που αφορούν στην περιοχή. Όπως τονίζεται "Μπροστά στις προκλήσεις και τις αντιφάσεις των καιρών, έχουμε την ευθύνη να είμαστε ενεργοί, ζωντανοί, συσκεπτόμενοι και σκεπτόμενοι"!

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα