Ελλάδα | 17.05.2012

Για τη δράση του συγκεκριμένου ιστολογίου είχε εκδώσει "οδηγία" ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς υπήρξαν χιλιάδες προσφυγές από εξαπατημένα θύματα.

Δικογραφία για απάτη σε βαθμό κακουργήματος σχηματίζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ατόμου- διαχειριστή ιστοσελίδας που διοργανώνει μέσω facebook και twitter διαγωνισμούς με προσφορές και δώρα υπερατλαντικών ταξιδιών, τα οποία αφενός ουδέποτε πραγματοποιούνται, αφετέρου υποχρεώνεται ο "τυχερός" να καταβάλει ένα χρηματικό ποσό για τα διαδικαστικά έξοδα.

Με τον τρόπο αυτό, ο φερόμενος ως απατεώνας που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε σύμφωνα με το περιεχόμενο των καταγγελιών να εκαπατήσει αναρίθμητα θύματα από τους οποίους όπως υποστηρίζεται απέσπασε συνολικά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για τη δράση του συγκεκριμένου ιστολογίου είχε εκδώσει "οδηγία" ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς υπήρξαν χιλιάδες προσφυγές από εξαπατημένα θύματα.

Ακολουθεί μία από τις χαρακτηριστικές καταγγελίες που αναρτήθηκε στο facebook

"Το απάνθρωπο πρόσωπο του ***** Travel. Τώρα εξαπατά και υποψήφιους μετανάστες.

by Omorfa Taxidia on Saturday, February 18, 2012 at 9:27am ·

H παράνομη δραστηριότητα του άθλιου ιδιοκτήτη του ***** Travel έχει φτάσει σε απάνθρωπα επίπεδα. Ένα από τα τελευταία του θύματα ήταν, όχι ένα άτομο που αναζητούσε μια φτηνή εκδρομή για αναψυχή, αλλά ένας υποψήφιος μετανάστης.Ένας νέος άνθρωπος που αναγκάστηκε να παρατήσει την γυναικά του και το μόλις ενός έτους παιδί τους για να πάει στην Αυστραλία να βρει δουλειά.

Η οικογένεια Ορφανού από τον Βόλο επέλεξε τον δρόμο της μετανάστευσης αφού εδώ στην Ελλάδα είχε βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο. Καθώς τα οικονομικά της οικογένειας ήταν πενιχρά πίστεψαν στις άθλιες διαβεβαιώσεις του ***** Travel για ένα εισιτήριο Αθήνα – Μελβούρνη με κόστος 450 ευρώ περίπου.

Με αυτό θα ταξίδευε ο σύζυγος και αν όλα πήγαιναν καλά σε ένα μήνα θα ακλουθούσαν η σύζυγος και το μόλις ενός έτους παιδάκι τους. Η σύζυγος κατέθεσε τα χρήματα στην τράπεζα. Το ***** Travel τους έστειλε μετά από πίεση τον αριθμό της κράτησης του εισιτηρίου με την αεροπορική εταιρεία Etihad.

Καθώς η συμπεριφορά δεν άρεσε στην κα Ορφανού κάλεσε την Etihad για να διαπιστώσει αν η κράτηση έγινε κανονικά. Όντως της επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε κράτηση στο όνομα του συζύγου της. Μαζί με τον κ. Ορφανό θα συνταξίδευε στην Μελβούρνη ως μετανάστρια μια ακόμη κυρία –φίλη της οικογένειας από την Θεσσαλονίκη- η οποία πήγε η ίδια στο γραφείο του ***** Travel και πλήρωσε το εισιτήριο της, αξίας 1600 ευρώ, με πιστωτική κάρτα.

Όταν πήγαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας να πετάξουν και αφού πρώτα αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλους, διαπίστωσαν ότι η κράτηση του κου Ορφανού ακυρώθηκε, ενώ η κράτηση της άλλης κυρίας υπήρχε κανονικά, μόνο που στην πιστωτική της κάρτα χρεώθηκαν τα διπλάσια χρήματα, δηλαδή 3200 ευρώ.

Όπως είναι φυσικό η αναστάτωση ήταν μεγάλη. Η κα Ορφανού που είχε κάνει την συναλλαγή με τον ιδιοκτήτη του ***** Travel τον κάλεσε αμέσως για να ζητήσει εξηγήσεις. Η απάντηση που έλαβε ήταν «τι θες κυρά μου, παράτα με τώρα».

Η οικογένεια Ορφανού αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο της Αθήνας και αφού πλήρωσε εκ νέου το εισιτήριο, την άλλη μέρα ταξίδεψε ο σύζυγος για την Μελβούρνη και η σύζυγος με το ταλαιπωρημένο ενός έτους μωρό τους, επέστρεψε στο σπίτι της στον Βόλο.

Δυστυχώς κανείς μας δεν μπορεί να καταλάβει πόσο άσχημα αισθάνθηκε εκείνη την ώρα αυτή η οικογένεια που ήδη είχε την δική της στενοχώρια εξαιτίας του χωρισμού.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του ***** Travel πήρε τα χρήματα από την κα Ορφανού αλλά την κράτηση του εισιτηρίου την έκανε χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα άλλου ατόμου. Έτσι κατάφερε να πάρει αριθμό κράτησης.

Όταν αυτό το άτομο διαπίστωσε ότι είχε χρεωθεί η κάρτα χωρίς να έχει ιδέα, ζήτησε από την τράπεζα ακύρωση της χρέωσης. Η τράπεζα όντως ακύρωσε την χρέωση και έτσι το εισιτήριο ακυρώθηκε. Τώρα η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της αργόσυρτης ελληνικής δικαιοσύνης ενώ θα γίνει και σχετική καταγγελία στον ΕΟΤ και τον συνήγορο του Πολίτη που δεν προλαβαίνουν να δέχονται καταγγελίες για το ***** Travel. Προσοχή.

Όσοι έχετε κάνει συναλλαγή με πιστωτική κάρτα με το ***** Travel, ζητήστε από την τράπεζα σας να ακυρώσει την κάρτα αμέσως και να σας εκδώσει καινούργια αφού τώρα είναι στη διάθεση του ***** Travel o οποίος όπως κατά καιρούς ισχυρίζεται έχει ακριβά γούστα".

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα