Ελλάδα | 31.05.2012

Οι ασκούμενοι δικηγόροι

Tην έντονη δυσαρέσκειά τους, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Αναβάθμισης της Διοικητικής Ικανότητας των Δικαστηρίων», εκφράζουν οι ασκούμενοι δικηγόροι της χώρας και προειδοποιούν με συνέχιση της αποχής από την εργασία τους, που ξεκίνησαν, από την προηγούμενη Δευτέρα.
Όπως τονίζουν:

"Ως ασκούμενοι δικηγόροι στα δικαστήρια της επικράτειας, στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις Αναβάθμισης της Διοικητικής Ικανότητας των Δικαστηρίων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α, βρισκόμαστε για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με την ανικανότητα των αρμοδίων φορέων να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να επισπεύσουν την καταβολή των δεδουλευμένων μας , που ήδη μετρά καθυστέρηση 4 μηνών (Φεβρουάριος-Μάιος). 

Η ύποπτη πλέον ασυνεννοησία μεταξύ δικαστηρίων και των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και δικαιολογίες περί έλλειψης προσωπικού για τον έλεγχο των δικαιολογητικών που απαιτούνται, δε μας πείθουν και θεωρούμε πως το Υπουργείο θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της πληρωμής μας, επωμιζόμενο την κατάσταση αποδιοργάνωσής του το ίδιο και όχι να μας αναγκάζει να εργαζόμαστε αμισθί.
Έχοντας εξαντλήσει, λοιπόν, κάθε προσπάθεια συνεννόησης, κάθε περιθώριο υπομονής και διαλλακτικότητας, αποφασίσαμε από την περασμένη Δευτέρα, την αποχή από τα καθήκοντά μας, δίνοντας το «παρών» στο χώρο εργασίας, μη παρέχοντας, όμως, υπηρεσίες.
Στην απόφασή μας θα εμμείνουμε μέχρι την καταβολή των μισθών όλων των συναδέλφων ασκουμένων στα δικαστήρια της χώρας, α' και β' θητείας.
Καλούμε τις διοικήσεις των δικαστηρίων στην υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας και τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων δικηγόρων".

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα