Κρήτη | 31.01.2012

Στο Ηράκλειο

Την δεύτερη ανοιχτή συνάντηση τους διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου , τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση τους αναφέρουν :

"Με αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, από συμπολίτες μας που διαπνέονται από αισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, βρίσκεται υπό ίδρυση Σύλλογος με την επωνυμία ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, με έδρα τον Δήμο Ηρακλείου.
     Σκοπός του Συλλόγου είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται ιδιαίτερα από την τρέχουσα ηθική και οικονομική κρίση.

     Η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου επρόταξε ως δράση πρώτης προτεραιότητας τη δημιουργία ενός Ιατρείου και ενός Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους συνανθρώπους μας που δεν έχουν καμία θεσμική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ανασφάλιστοι), καθώς και κάθε δυνατή στήριξη για την προάσπιση και την προαγωγή της υγείας τους.

     Για τον σκοπό αυτό η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου βρίσκεται σε επαφές διερεύνησης δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τόπου μας, όπως είναι η Εκκλησία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, καθώς και με κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο επιθυμεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην ευόδωση του έργου αυτού.

     Με την επιστολή μας αυτή, σε όλους τους Συλλόγους της πόλης μας, τους σχετικούς με τα επαγγέλματα υγείας και κοινωνικής φροντίδας, καθώς και με τη δημοσίευσή της στον ημερήσιο τύπο, αποσκοπούμε αφενός στη γνωστοποίηση του υπό ίδρυση Συλλόγου μας, αφετέρου στο κάλεσμα μελών, φίλων, υποστηρικτών και, κυρίως, εθελοντών, τόσο από τον χώρο των λειτουργών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, όσο και από τους υπόλοιπους χώρους και τον γενικό πληθυσμό. Καμία συμβολή, όσο περιορισμένη και αν είναι δεν είναι αμελητέα.

     Το εγχείρημα είναι μεγάλο και δύσκολο, αλλά, συνάμα, είναι και ένα ελάχιστο πεδίο να προσμετρήσουμε την ανθρωπιά μας, να διδάξουμε ήθος και αλληλεγγύη και να αθωωθούμε απέναντι στα παιδιά μας και τους επερχόμενους καιρούς.

     Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να απευθυνθείτε στo τηλέφωνo της Ομάδας Γραμματειακής Υποστήριξης του Συλλόγου μας (σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων): 2810-287814"

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα