Πολίτες | 24.08.2012

Από τον σύμβουλο της δημοτικής ενότητας Ν. Αλικαρνασού, κ. Αντώνη Περισυνάκη

Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Ηρακλείου, Γ. Κουράκης απευθύνει ο Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού, κ. Αντώνης Περισυνάκης, αναφορικά με τα προβλήματα του νεκροταφείου της πόλης μας. 

Όπως σημειώνει:
"Μοιάζει πολλές φορές να βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα ο Δήμαρχος Ηρακλείου ο οποίος πρέπει να συνειδητοποιήσει πως θα πρέπει κυρίως να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών του…
Ιδιαίτερα όταν αφορούν στις υπηρεσίες που ο ίδιος ο Δήμος προσφέρει και οι δημότες του τις χρυσοπληρώνουν …
Σε ιδιωτική στιγμή που την απεύχομαι σε όλους, επισκεπτόμενος το Κεντρικό Νεκροταφείο Ηρακλείου με κατάπληξη παρατήρησα «ιδίοις όμμασι» ότι βρίσκεται πραγματικά σε παρακμή και πλήρη εγκατάλειψη… Θα σταθώ μόνο στα οφθαλμοφανή:
Πρόσβαση προβληματική, χωρίς τακτική συγκοινωνία, χωρίς σήμανση, με αδιάνοικτους δρόμους, με ξερά χόρτα γύρω από την περίφραξη αποτελούν την πρώτη εικόνα.
Κι όταν φτάσεις, ξερά χόρτα παντού, έλλειψη πρασίνου στο ταφοπέδιο, πλάκες από εκταφές νεκρών παρατημένες δεξιά κι αριστερά, σκουπίδια σε όλους τους διαδρόμους και ζώα να κυκλοφορούν ανάμεσα στους τάφους.
Εικόνες ντροπής σε ένα χώρο που του αρμόζει μόνο τεράστιος σεβασμός και φροντίδα…
Αποτελεί ύβρη για τους θλιμμένους και απελπισμένους συγγενείς το παραπάνω θέαμα, όπου ανάμεσα στο προσωπικό δράμα που ζει ο καθένας μας θα πρέπει να αντιμετωπίζει και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το αυτονόητο. Και σκέφτομαι πως οι εικόνες από τα Νεκροταφεία χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαντάζουν τόσο απόμακρες σε σχέση με τις τριτοκοσμικές εικόνες του δικού μας σύγχρονου Νεκροταφείου.
Γιατί άραγε; Ποιος φταίει;
Αντίθετα όμως, έχει έντεχνα φροντίσει ο κύριος Δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια να μετατρέψει το Δημοτικό Νεκροταφείο σε μια κερδοφόρα επιχείρηση κύριας οικονομικής αφαίμαξης των δημοτών του και εισροής τεράστιων κεφαλαίων «πόνου και οδύνης» με τις απίστευτες τιμές για κάθε υπηρεσία που προσφέρει αφού οι συγγενείς του νεκρού ανάμεσα στο δράμα και τη στενοχώρια τους θα πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμη, για να προσφέρουν στον άνθρωπό τους μετά θάνατον το αυτονόητο;
Άφησε λοιπόν Δήμαρχε τις επενδύσεις που οραματίζεσαι, όπως διαβάζω, με τους τάφους των μουσουλμάνων και φρόντισε με σεβασμό και περισυλλογή το νεκροταφείο των ορθόδοξων δημοτών σου… Και χωρίς αντίτιμο φυσικά… Γιατί έζησαν μια ολόκληρη ζωή για να το αξίζουν στο τέλος …"

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα