Υγεία | 22.02.2012

Πρόκειται για παξιμάδια ολικής άλεσης και λιαστή ντομάτα

Την άμεση ανάκληση δύο προϊόντων (παξιμάδια ολικής αλέσεως και λιαστή ντομάτα σε γυάλινο βάζο) απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Όπως ανακοινώθηκε, το ένα προϊόν είναι λιαστή ντομάτα σε γυάλινο βάζο με μεταλλικό καπάκι, με παρέμβυσμα 8,5 cm, με την εμπορική ονομασία «Περί ορέξεως xenia λιαστή ντομάτα», που διακινείται στην Ελλάδα, σε συσκευασίες των 200g, με αριθμό παρτίδας LT 04151004 & ημερομηνία λήξης 31.12.2013 από την επιχείρηση «ΟΛΥΜΠΙΑ- ΧΕΝΙΑ ΑΒΑΕΕ».

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος για τον Επίσημο Έλεγχο στα υλικά σε επαφή με τρόφιμα και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο παρατηρήθηκαν πλαστικοποιητές ESBO & DINCH από το μεταλλικό καπάκι στο τρόφιμο.

Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης μίας καταγγελίας, η οποία αφορούσε παξιμάδια ολικής αλέσεως, με την εμπορική ονομασία ΤΑ Γνήσια Λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, με ημερομηνία ανάλωσης 25/04/12, σε σακούλα των 380-400 γραμμαρίων εκάστη, που παράγεται στους Καρβουνάδες Κυθήρων από την Σ. Κασιμάτη - Μ. Κασιμάτης Ο.Ε. και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), στα οποία διαπιστώθηκε έντονη οσμή τάγγισης.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα