Πολίτες | 14.06.2012

Ένα περιστατικό παραδειγματικής υπηρεσίας προς τον πολίτη

Αγαπητό Cretalive,

Χτες το βράδυ (κατά τις 8:00 μμ) τηλεφώνησα στην ΔΕΥΑΗ για να αναφέρω ότι έχει φράξει ο αγωγός λυμάτων στην οδό Γιάννη Χρονάκη (ένα πολύ μικρό αδιέξοδο στενό στο κέντρο του Ηρακλείου). Το συνεργείο της ΔΕΥΑΗ ήρθε γρήγορα μαζί με το αποφρακτικό φορτηγό. Παρά τις μικρές διαστάσεις του δρόμου και τα παρκαρισμένα οχήματα, ο οδηγός δεν έφυγε όπως περίμενα αλλά με προσοχή κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο. Για να γίνει ακόμα ποιο δύσκολο το έργο του, το οδόστρωμα βυθίστηκε και το φορτηγό βούλιαξε σε αυτό μέχρι να το σταματήσει ο άξονας που κάθισε πάνω στην άσφαλτο. 

Παρ’ όλα αυτά το συνεργείο (με το φορτηγό μέσα στην άσφαλτο) κατέβαλε προσπάθειες για δύο ώρες τουλάχιστον (με το φακό) αλλά δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα καθώς οι σωλήνες στο στενό μας είναι πολύ παλιές. Κατά τις 11:00 μμ ήρθε τσαπάκι  της υπηρεσίας και τράβηξε το αποφρακτικό φορτηγό από την άσφαλτο αφήνοντας ένα τεράστιο λάκκο στον οποίο τοποθέτησαν ένα κώνο σήμανσης. Ήμουν βέβαιος ότι θα έμεναν έτσι τα πράγματα μέχρι να έχουμε κυβέρνηση. 

Αλλά σε 30’ μέσα επέστρεψε ο οδηγός, με μέρος του συνεργείου του, με ένα μικρό φορτηγό και μπάζωσαν την τρύπα ώστε νε μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Σήμερα το πρωί (από τις 08:00 πμ) είναι εκεί το συνεργείο και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του αγωγού. Για όλα αυτά δεν έδωσα ούτε ένα ευρώ (πέρα των φόρων μου) και δεν ανέφερα ούτε καν τον Τσίπρα ή τον Κασιδιάρη.

Γενικά ήμουν αρνητικά σκεπτόμενος σε ότι έχει να κάνει με το δημόσιο. 
Αναγνωρίζω όμως ότι τελικά το να γενικεύουμε είναι λάθος και ότι μακάρι να έκαναν όλοι (δημόσιοι , ιδιωτικοί, και πολιτικοί) την δουλειά τους με το φιλότιμο που εισέπραξα από το συνεργείο της ΔΕΥΑΗ. Ίσως να μην είχαμε καταλήξει εδώ που ήμαστε. Ευχαριστώ το συνεργείο της ΔΕΥΑΗ και εσάς για την φιλοξενία σας. 
Φ. Κ.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα