Υγεία | 26.12.2015

Η ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε έχει τεράστιο αντίκτυπο στη νοητική μας διαύγεια και παραγωγικότητα...

Πολλά φαγητά τα χαρακτηρίζουμε «κακά» και πολλά άλλα «καλά». Υπάρχουν βέβαια κι εκείνα που τα ονομάζουμε «σούπερ καλά» ή αλλιώς superfoods. Η πραγματικότητα είναι, λοιπόν, πως η ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε έχει τεράστιο αντίκτυπο στη νοητική μας διαύγεια και παραγωγικότητα. Γι” αυτό και κάναμε μία μίνι έρευνα και βρήκαμε ποιες είναι οι διατροφικές αξίες των τροφίμων που ονομάζουμε superfoods και πώς αυτές μας επηρεάζουν.

Νερό: Ό,τι πιο απλό μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε και να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγικότητά μας, είναι να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Η μη επάρκεια νερού στον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ατονία και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε όταν δουλεύουμε.
Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών ουσιών. Είναι πλούσιοι σε αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε. Αυτό μεταφράζεται σε μια φυσική αύξηση των επιδόσεων του εγκεφάλου και της παραγωγικότητάς μας. Μελέτες δείχνουν ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν, επίσης, βιταμίνη Β-12, η οποία είναι γνωστό πως συνεισφέρει σε υψηλότερες λειτουργίες του εγκεφάλου. Το μόνο που μας μένει λοιπόν είναι να καταναλώνουμε μια χούφτα την ημέρα!
Μπανάνες: Η μπανάνα είναι η καλύτερη πηγή γλυκόζης, την οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας για να έχει ενέργεια. Γι” αυτό άλλωστε οι μπανάνες χαρακτηρίζονται ως «φυσικές μπάρες ενέργειας». Άλλωστε,  χωρίς ενέργεια, πως θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλος;!
Μαύρη σοκολάτα: Αποτελεί την «ένοχη απόλαυση» των superfoods. Επίσης, λόγω της καφεΐνης που περιέχει επιτελεί και ένα ρόλο ως πηγή ενέργειας για το νευρικό σύστημα. Έρευνες μάλιστα αποκαλύπτουν πως εξαιτίας της περιεκτικότητας της μαύρης σοκολάτας σε φλαβονοειδή, η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και άρα συμβάλει στην καλύτερη οξυγόνωσή του και λειτουργία του.
Αβοκάντο:  Τα αβοκάντο εκτός από υπέροχη γεύση έχουν και μεγάλη περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη ροή του αίματος, διεγείρουν τα κύτταρα του εγκεφάλου, βελτιώνοντας έτσι τη συγκέντρωσή και την παραγωγικότητά μας.

post4life

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα