Αθλητισμός | 30.03.2012

Τον… τιμοκατάλογο του προστίμου των 41 χιλ. ευρώ που επιβλήθηκε στον ΟΦΗ για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό, ανέλυσε ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης.

Η κρητική ομάδα  συνολικά πληρώνει 3 χιλιάδες ευρώ το …κουνέλι, που πετάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, 5 χιλιάδες ευρώ ένα υβριστικό πανό που αναρτήθηκε, 8 χιλιάδες ευρώ τους 45 πυρσούς που άναψαν οι φίλαθλοι στις θύρες 4,5 , άλλες 8χιλιάδες ευρώ τις ρίψεις κροτίδων και 30 χιλιάδες  ευρώ (!) την μεγάλη διακοπή του αγώνα για τις φωτιές που άναψαν οι φίλαθλοι στην θύρα 4, κάτι που ερμηνεύθηκε ως μεμονωμένο επεισόδιο. Με βάση τα πρόστιμα η ποινή για τον ΟΦΗ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν κάνουμε τη… σούμα στα παραπάνω, ωστόσο, όπως τόνισε στον Athleticradio 104,2 ο Ντ. Μανταδάκης, η απόφαση της Πειθαρχικής ήταν τελικώς «συγχωνευτική».

Ο νομικός της ΠΑΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΟΦΗ να καταθέσει έφεση, ωστόσο εξέφρασε ανοιχτά  τους φόβους του, για το κατά πόσο ο ΟΦΗ θα μπορέσει του χρόνου να χρησιμοποιεί το Γεντί Κουλέ. Για το πρόστιμο των 41 χιλ. ευρώ που επιβλήθηκε στον ΟΦΗ, τόνισε ότι  «το πρόστιμο είναι πάνω-κάτω στα όρια που υπολογίζαμε. Μελετώντας όμως το διατακτικό της απόφασης, είμαι προβληματισμένος για ένα μέρος της ποινής αυτής. Ισως χρειαστεί να κάνουμε έφεση. Υπάρχει μια δυσαναλογία στην κατανομή των προστίμων. Το κατηγορητήριο ήταν εξ’ αρχής σοβαρό. Όταν αναγράφεται το ίδιο πράγμα στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή και διασταυρώνεται από την παρατηρητή, τότε έχουμε στάνταρ ποινές. Υπήρχαν 45 πυρσοί. Για αυτούς φάγαμε 8 χιλιάδες ευρώ. Είχαμε το θέμα με το κουνέλι. Φάγαμε 3 χιλιάδες ευρώ για το κουνέλι! Είχαμε 10 κροτίδες και ρίψεις που μας επιβάρυναν με   8 χιλιάδες ευρώ. Ακόμα είχαμε το υβριστικό πανό, που μας κόστισε 5 χιλιάδες ευρώ. Και επίσης η μεγαλύτερη καμπάνα αφορούσε την τρίτη και μεγάλη διακοπή του αγώνα για 6 λεπτά. Για αυτό δεχθήκαμε 30 χιλ. ευρώ. Για τις φωτιές που άναψαν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ, στη θύρα 4 θεωρήθηκε ως μεμονωμένο επεισόδιο. Ο κώδικας για αυτό προβλέπει πρόστιμο 10-80 χιλ. ευρώ και μας έβαλαν τελικά 30 χιλ. ευρώ. Τα ποσά αυτά δεν προστίθενται για να βγεί η τελική ποινή. Βγαίνει πάντα μια συγχωνευτική ποινή, η οποία ήταν τελικώς 41 χιλιάδες ευρώ».

 Για το ενδεχόμενο να κάνει έφεση ο ΟΦΗ, είπε πως «ίσως για το θέμα με το μεμονωμένο επεισόδιο μπορέσουμε να κάνουμε μια έφεση. Η έφεση έχει και άλλο σκοπό. Πρέπει το πρόστιμο αυτό να πληρωθεί μέσα σε 20 μέρες. Ισως η έφεση μας δώσει το χρόνο και το περιθώριο να βρούμε κάποια χρήματα. Η έφεση κρύβει και παγίδες. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κερδίσεις την υπόθεση. Μπορεί να κληθείς να πληρώσεις και μεγαλύτερο πρόστιμο από αυτό που σου επιβλήθηκε. Επί της ουσίας θεωρώ ότι δεν υπήρχε μεμονωμένο επεισόδιο».

 Για το Γεντί Κουλέ, υπογράμμισε ότι «είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάνει τόσο αγώνα για να έχουμε έδρας το Γεντί Κουλέ. Να έχουμε περισσότερες ήττες από νίκες και να μας βαραίνει και ένα πρόστιμο που μέχρι τώρα αγγίζει συνολικά τις 120 χιλ. ευρώ. Πάντα ήμουν υπέρ του Γεντί Κουλέ. Αν όμως δεν μπορούμε να το διαφυλάξουμε, τότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Γιατί θα μας το επιβάλουν. Εκφράζω επιφυλάξεις για το κατά πόσο του χρόνου θα μας αφήσουν να παίζουμε στην έδρα μας. Ηδη έχουν αντιδράσει κάποιες ισχυρές ομάδες. Δεν τους ευνοεί ο τόπος και ο τρόπος. Ισως και αυτά τα πρόστιμα συνδέονται και με τα προβλήματα αυτά.Υπάρχει μια υποτροπή πλέον για μας στο θέμα του μεμονωμένου επεισοδίου. Την επόμενη φορά το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο και αν υπάρξει και τρίτη τιμωρία της έδρας. Στα τέσσερα παιχνίδια που μένουν, πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φοβάμαι μήπως δημιουργηθεί κάτι που μας κοστίσει πολύ πιο ακριβά από αυτά που συζητάμε. Πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα και να περισώσουμε ότι μπορούμε».

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα