Υγεία | 23.06.2015

Η έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού έχει οδηγήσει σε απόγνωση του εργαζόμενους

Τριάντα ένα χειρουργεία μέσα σε μια ημέρα στο Νοσοκομείο Χανίων μόλις με τα 2/3 του προσωπικού, όπως δείχνουν εικόνες από τα χειρουργεία του νοσηλευτικού ιδρύματος της περασμένης Πέμπτης ” αδιάψευστοι μάρτυρες” της κατάστασης που επικρατεί.

Η έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού έχει οδηγήσει σε απόγνωση του εργαζόμενους που έχουν υπερβεί τα ανθρώπινα όρια κάνοντας έκκληση για προσλήψεις και ενίσχυση του Νοσοκομείου καθώς ο αριθμός των ασθενών λόγω οικονομικών δυσκολιών συνεχώς αυξάνεται.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννη Τζιγκουνάκη : « Πέμπτη 18/6/ 2015, ώρα 10.45 στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Χανίων. Την ημέρα αυτή μπήκαν 31 χειρουργεία με 4 νοσηλευτές του Αναισθησιολογικού μαζί με την Προϊσταμένη και 8 νοσηλευτές χειρουργείου, με 4 και 5 χειρουργεία να δουλεύουν ταυτόχρονα.
Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2014 το πρώτο πεντάμηνο έχουμε υπερβεί τον συνολικό αριθμό του περασμένου έτους κατά 150 χειρουργεία. Δηλαδή το 2014 είχαν μπει 1.928 χειρουργεία και από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχουν μπει 2.077 χειρουργεία. Τα χειρουργεία έχουν διπλασιαστεί λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς».

”Αφιερωμένο σε αυτούς που θαυμάζουν το φιλότιμο μας αλλά στην πράξη δεν διορίζουν, δεν χρηματοδοτούν…”

«Το video αυτό είναι αφιερωμένο, σε όλους αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων με τα ωράρια που γίνονται χωρίς άδειες καθόλου χρεούμενες από το 2014 και χωρίς ρεπό, με τα 2/3 του προσωπικού αφού δεν έχει έρθει κανένας μόνιμος υπάλληλος.
Είναι αφιερωμένο σε αυτούς που με το μιλητό και μόνο, μας κατανοούν και μας θαυμάζουν για το φιλότιμο μας και την αντοχή μας αλλά στην πράξη δεν μας πληρώνουν, δεν διορίζουν, δεν χρηματοδοτούν» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων και κατέληξε λέγοντας:

”Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε ορκιστεί: πάντα δίπλα στον ασθενή”

« Επειδή όμως το αντικείμενο της εργασίας μας είναι πάντα ο Άνθρωπος, συνεχίζουμε γιατί όταν βλέπουμε το χαμόγελο των ασθενών, το πιάσιμο των χεριών μας και ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά τους, εμείς νοιώθουμε δυνατοί και κόντρα σε αυτούς που μας έχουν ξεχάσει συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε ορκιστεί: να είμαστε πάντα δίπλα στον ασθενή. Και πάντα θα αγωνιζόμαστε και θα φωνάζουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους αλλά και για την αξιοπρέπεια μας, ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι».

Χανιώτικα Νέα

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα