Γαστρονομία | 18.02.2014

Βαθμός δυσκολίας: 3 Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

-500 γρ. μανιτάρια Πόρτο Μπέλο

-2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

-100 ml ελαιόλαδο

-150 ml κρασί λευκό ξηρό

-1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

-6 φύλλα Βηρυτού

-1 αυγό

-100 γρ. γαλέτα, τριμμένη

-100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

-Αλάτι

-Πιπέρι

-Ρίγανη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πόρτο μπέλο. Σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και ανακατεύουμε καλά διαρκώς. Προσθέτουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γαλέτα, το τυρί, τον μαϊντανό και το αυγό.

Σε ένα ταψί λαδώνουμε τον πάτο και αλευρώνουμε. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια μεγάλη το ένα φύλλο Βηρυτού και σε κάθε πλευρά προσθέτουμε ένα ακόμα ώστε να καλύψει την μέση του αρχικού φύλλου που έχουμε βάλει στη βάση. Προσθέτουμε τη γέμιση στη βάση του αρχικού φύλλου, κλείνουμε με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα και με το τελευταίο φύλλο καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της πίτας.

Βρέχουμε το χέρι μας και χρησιμοποιώντας το, βρέχουμε λίγο το πάνω φύλλο της πίτας. Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα