Γαστρονομία | 15.02.2014

Βαθμός δυσκολίας: 3 Χρόνος προετοιμασίας: 120 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

-1.200γρ. ψάρι για σούπα (ορφός, σφυρίδα κλπ)

-3 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

-4 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

-4 κλωνάρια σέλινο κομμένα σε χοντρές ροδέλες

-1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

-1κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

-1 πράσο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

-1 ντομάτες ώριμη κομμένη στα τέσσερα

-130ml ελαιόλαδο

-4 κουταλιές ρύζι καρολίνα

-Αλάτι

-Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε αρχικά όλα τα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο. Μόλις είναι μισοβρασμένα προσθέτουμε το ψάρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε τα λαχανικά και το ψάρι και στραγγίζουμε σε ένα μπολ το ζουμί από την σούπα μας ώστε να απομακρύνουμε τα κόκκαλα που μπορεί να έχουν μείνει. Ξαναβάζουμε το ζουμί στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφριά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. 

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα