Γαστρονομία | 21.02.2014

Βαθμός δυσκολίας: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

-2 φλιτζάνια τσαγ. βρασμένο κοτόπουλο μπούτι και στήθος ψιλοκομμένο

-3 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 κουταλιές σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-½ φλ. τσαγ. μπάρμπεκιου σος

-1 φλ. τσαγ. νερό

-2 φλ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλου

-500 γρ. ζυμαρικά πέννες ή χυλοπίτες χωριάτικες

-1 φλ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα

-1 φλ. τσαγ. τσένταρ

-Αλάτι

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, τη μπάρμπεκιου σος, το νερό και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα, το τσένταρ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί.

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα