Γαστρονομία | 20.02.2014

Xρήσιμα μυστικά όπως αυτά πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Τώρα που η σύγχρονη ιατρική επιβεβαιώνει την ήπια θεραπευτική δράση των βοτάνων, είναι καιρός να γνωρίσουμε μερικά χρήσιμα μυστικά για την χρήση τους, όπως αυτά πέρασαν από γενιά σε γενιά.

Η ονομασία "βασιλικός" του αποδόθηκε καθώς, σύμφωνα με θρύλο, φύτρωσε στο σημείο όπου ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη ανακάλυψαν τον Τίμιο Σταυρό.

Είναι φυτό με τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει πολύ στην πνευματική υπερκόπωση. Έχει σπασμολυτικες ιδιότητες είναι εμμηναγωγό και χρήσιμο σε περιπτώσεις άγχους και νευρικής αϋπνίας, παράλληλα ανακουφίζει από τον τυμπανισμό.

Η χρήση του στο φαγητό ανοίγει την όρεξη.

ΕΓΧΥΜΑ: σε ζεστό νερό βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλιτζάνι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 5΄. Πίνετε ζεστό ή κρύο. Συνδυάζεται αρμονικά με ματζουράνα και τήλιο.

Συνταγή για Πέστο βασιλικού

Στο μπλέντερ τοποθετούμε όλα μαζί τα παρακάτω υλικά

-1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
-1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή ψιλοκομμένη
-μισή κούπα κουκουνάρι καβουρδισμένο και τριμμένο
-μισή κούπα παρμεζάνα 
-Ελαιόλαδο
-πιπέρι

Πηγή: www.cretanfoodnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα